Imbirowa gorąca czekolada

decomorreno
Imbirowa gorąca czekolada

0

5 / 2

Masz ochotę na coś pysznego, intensywnie czekoladowego i rozgrzewającego? Wypróbuj naszą Czekoladę do picia DecoMorreno 43% w połączeniu z kandyzowanym imbirem i puszystą bitą śmietanką. Do przygotowania w 5 minut, do delektowania do woli! Mniam!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 mleko

30 g czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao

100 śmietanka 36%

1 szcz. imbir w proszku

1 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Mleko podgrzej ze szczyptą imbiru. Zdejmij z kuchenki i wymieszaj z czekoladą DecoMorreno.

2

Przelej do szklanek. Udekoruj ubitą śmietanką.

3

Dodaj kawałki kadyzowanego imbiru nabite na wykałaczkę. Podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły