Idealny lukier
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Idealny lukier](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977249138.jpeg&w=3840&q=75)
Lukier idealny istnieje! I to jest na niego przepis. Można dodawać do niego dowolne barwniki spożywcze i tworzyć wymarzone kolory do ozdabiania wypieków.
1
0 / 0
Lukier idealny istnieje! I to jest na niego przepis. Można dodawać do niego dowolne barwniki spożywcze i tworzyć wymarzone kolory do ozdabiania wypieków.
2
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
3 łyżka wrząca woda
1 szkl. cukier puder
Przygotowanie
1
Cukier wsypujemy do miski i dolewamy po łyżce wrzątek, szybko mieszamy i znowu dolewamy.
2
Cukier musi się rozpuścić w wodzie.
3
Lukier ma mieć konsystencję bardziej gęstą niż lejącą, ale powinien być na tyle lejący, żeby można było nim dekorować ciastka.