Idealny lukier

m7
Idealny lukier

1

0 / 0

Lukier idealny istnieje! I to jest na niego przepis. Można dodawać do niego dowolne barwniki spożywcze i tworzyć wymarzone kolory do ozdabiania wypieków.

2

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 łyżka wrząca woda

1 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Cukier wsypujemy do miski i dolewamy po łyżce wrzątek, szybko mieszamy i znowu dolewamy.

2

Cukier musi się rozpuścić w wodzie.

3

Lukier ma mieć konsystencję bardziej gęstą niż lejącą, ale powinien być na tyle lejący, żeby można było nim dekorować ciastka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

132

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły