Idealny lukier
m7
Lukier idealny istnieje! I to jest na niego przepis. Można dodawać do niego dowolne barwniki spożywcze i tworzyć wymarzone kolory do ozdabiania wypieków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
132
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Lukier idealny istnieje! I to jest na niego przepis. Można dodawać do niego dowolne barwniki spożywcze i tworzyć wymarzone kolory do ozdabiania wypieków.
2
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 łyżka wrząca woda
1 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Cukier wsypujemy do miski i dolewamy po łyżce wrzątek, szybko mieszamy i znowu dolewamy.
Cukier musi się rozpuścić w wodzie.
Lukier ma mieć konsystencję bardziej gęstą niż lejącą, ale powinien być na tyle lejący, żeby można było nim dekorować ciastka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
132
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.