Idealna czekoladowa polewa

m7
Idealna czekoladowa polewa

1

0 / 0

Polewa jest lśniąca, lekko elastyczna, zastyga ładnie, ale daje dużo czasu na dokładne rozsmarowanie, nie tworzą się smugi, nie brudzi palców przy jedzeniu i nie kruszy się przy krojeniu ciasta. Idealna.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżeczka żelatyna

60 g masło

4 łyżka cukier

2 łyżka śmietana 18%

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Resztę składników zagotować. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać ją w tej wodzie do całkowitego rozpuszczenia (można w mikrofalówce na średniej mocy - dosłownie chwilkę) i dodać do reszty masy. Wymieszać dobrze i wystudzić.

2

Polać ciasto.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły