Idealna czekoladowa polewa
m7
Polewa jest lśniąca, lekko elastyczna, zastyga ładnie, ale daje dużo czasu na dokładne rozsmarowanie, nie tworzą się smugi, nie brudzi palców przy jedzeniu i nie kruszy się przy krojeniu ciasta. Idealna.
1
0 / 0
Polewa jest lśniąca, lekko elastyczna, zastyga ładnie, ale daje dużo czasu na dokładne rozsmarowanie, nie tworzą się smugi, nie brudzi palców przy jedzeniu i nie kruszy się przy krojeniu ciasta. Idealna.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżeczka żelatyna
60 g masło
4 łyżka cukier
2 łyżka śmietana 18%
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Resztę składników zagotować. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać ją w tej wodzie do całkowitego rozpuszczenia (można w mikrofalówce na średniej mocy - dosłownie chwilkę) i dodać do reszty masy. Wymieszać dobrze i wystudzić.
Polać ciasto.