Hot-dog z pastą i warzywami
maspexdigital
Hot-dogi to świetna alternatywa dla kanapek. Przygotujesz je w kila minut a efekt zachwyci nawet najmłodszych. Chrupiąca bułka, kiełbaska i pełno warzyw to idealne połączenie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
433
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Hot-dogi to świetna alternatywa dla kanapek. Przygotujesz je w kila minut a efekt zachwyci nawet najmłodszych. Chrupiąca bułka, kiełbaska i pełno warzyw to idealne połączenie.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. bułka do hot-doga
4 szt. kiełbaski wieprzowe
4 łyżka czerwona kapusta
1 szt. pomidor
2 łodyga sałata rzymska
4 szt. rzodkiewka
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać na 180 stopni.
Kiełbaski położyć na kratce w piekarniku i piec przez 4-5 minut.
Piekarnik wyłączyć i włożyć bułkę, podgrzać około 2 minuty.
Bułkę przeciąć, z obydwu stron posmarować pastą, dodać kiełbaskę i drobno pokrojone warzywa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
433
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.