Hot-dog wege
kontakt_1
Hot-dog wege, czyli wegetariańska wersja klasycznego fast foodu, która zadowoli nie tylko miłośników bezmięsnej kuchni. To idealny sposób na szybki lunch, kolację, obiad lub przekąskę na imprezie. Puszyste bułki wypełnione roślinnymi parówkami, chrupiącymi warzywami i aromatycznymi sosami są banalnie proste w przygotowaniu i nie wymagają specjalnych umiejętności. Jeżeli szukasz alternatywy dla tradycyjnych fast foodów, ten przepis jest dla Ciebie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
356
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Hot-dog wege, czyli wegetariańska wersja klasycznego fast foodu, która zadowoli nie tylko miłośników bezmięsnej kuchni. To idealny sposób na szybki lunch, kolację, obiad lub przekąskę na imprezie. Puszyste bułki wypełnione roślinnymi parówkami, chrupiącymi warzywami i aromatycznymi sosami są banalnie proste w przygotowaniu i nie wymagają specjalnych umiejętności. Jeżeli szukasz alternatywy dla tradycyjnych fast foodów, ten przepis jest dla Ciebie!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. bułki do hot-dogów
4 szt. parówki wegetariańskie
4 plaster sałata
4 szt. ogórek kiszony krakus
1 szt. pomidor
1 szt. czerwona cebula
2 łyżka majonez wegański
2 łyżka musztarda chrzanowa
Przygotowanie
Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą.
Wegańskie parówki gotujemy we wrzącej wodzie, aż się zagrzeją.
Bułki przecinamy wzdłuż i podgrzewamy je w rozgrzanym piekarniku do 100 stopni przez około 5 min, tak aby nasze bułki były ciepłe, a jednocześnie chrupiące.
Pomidora, ogórka i cebulę kroimy w plastry.
Następnie bułkę wykładamy sałatą, warzywami, a na środku układamy ciepłą parówkę. Całość polewamy naszym sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
356
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.