Hot-dog wege

kontakt_1
Hot-dog wege

0

0 / 0

Hot-dog wege, czyli wegetariańska wersja klasycznego fast foodu, która zadowoli nie tylko miłośników bezmięsnej kuchni. To idealny sposób na szybki lunch, kolację, obiad lub przekąskę na imprezie. Puszyste bułki wypełnione roślinnymi parówkami, chrupiącymi warzywami i aromatycznymi sosami są banalnie proste w przygotowaniu i nie wymagają specjalnych umiejętności. Jeżeli szukasz alternatywy dla tradycyjnych fast foodów, ten przepis jest dla Ciebie!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. bułki do hot-dogów

4 szt. parówki wegetariańskie

4 plaster sałata

4 szt. ogórek kiszony krakus

1 szt. pomidor

1 szt. czerwona cebula

2 łyżka majonez wegański

2 łyżka musztarda chrzanowa

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą.

2

Wegańskie parówki gotujemy we wrzącej wodzie, aż się zagrzeją.

3

Bułki przecinamy wzdłuż i podgrzewamy je w rozgrzanym piekarniku do 100 stopni przez około 5 min, tak aby nasze bułki były ciepłe, a jednocześnie chrupiące.

4

Pomidora, ogórka i cebulę kroimy w plastry.

5

Następnie bułkę wykładamy sałatą, warzywami, a na środku układamy ciepłą parówkę. Całość polewamy naszym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

356

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły