Hot dog w 3 odsłonach

Kotlin
Hot dog w 3 odsłonach

0

0 / 0

Nie jedna, a aż trzy wersje amerykańskiego hot doga, które przypadną do gustu każdemu. Puszysta bułka i delikatna parówka w połączeniu z ketchupem oraz dodatkami, które przełamują smak. Przed Wami trzy wersje kultowego amerykańskiego dania.

16

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Wersja 1

1 szt. bułka do hot dogów

1 szt. parówka

1 szt. ketchup kotlin łagodny

Wersja 2

1 szt. bułka do hot dogów

1 szt. parówka

1 szt. plaster boczku

1 szt. ogórek konserwowy

15 g cebulka prażona

1 szt. ketchup kotlin pikantny

Wersja 3

1 szt. bułka do hot dogów

120 g mięso mielone

0.50 szt. cebula biała

20 g kiełki słonecznika

10 g parmezan tarty

80 g ketchup kotlin łagodny

1 szt. olej do smażenia

Przygotowanie


1

Wersja 1: Parówkę przysmaż na patelni. Wyłóż parówkę na bułkę. Całość polej ketchupem.

2

Wersja 2: Parówkę zawiń w plaster boczku. Przysmaż parówkę z boczkiem na patelni. Wyłóż parówkę na bułce, dodaj pikle, prażoną cebulkę i ketchup.

3

Wersja 3: Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj mięso mielone, podsmaż. Dodaj ketchup Kotlin, wymieszaj. Na bułkę do hot doga wyłóż ulubione kiełki, np. słonecznika. Wyłóż gotowy farsz z patelni. Posyp hot doga startym parmezanem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły