Hot dog Ewy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Hot dog Ewy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1853-1702057603569.jpeg&w=3840&q=75)
Domowe hot dogi są smaczne i sycące, a oprócz tego zawsze smakują inaczej. Wszystko zależy od wybranych dodatków.
0
0 / 0
Domowe hot dogi są smaczne i sycące, a oprócz tego zawsze smakują inaczej. Wszystko zależy od wybranych dodatków.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżecz. sól
100 g drożdże
200 g ser żółty
10 szt. parówki
4 szt. cebula
2 łyżka cukier
8 łyżka olej
4 łyżka olej
0.50 l woda
Przygotowanie
Z mąki, drożdży, wody, cukru, soli i oleju zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swą objętość, ciasto dzielimy na 10 części.
Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na nie za gruby placek. Następnie na środku kładziemy parówkę kawałek sera i podsmażoną cebulkę lub inne dodatki.
Zawijamy w rulon i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Czekamy chwilę, aż podrosną.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Jak ktoś lubi, to może na wierzchu posypać tartym serem, który się zapiecze i doda lepszego smaku.