Hot dog Ewy

m7
Hot dog Ewy

0

0 / 0

Domowe hot dogi są smaczne i sycące, a oprócz tego zawsze smakują inaczej. Wszystko zależy od wybranych dodatków.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżecz. sól

100 g drożdże

200 g ser żółty

10 szt. parówki

4 szt. cebula

2 łyżka cukier

8 łyżka olej

4 łyżka olej

0.50 l woda

Przygotowanie


1

Z mąki, drożdży, wody, cukru, soli i oleju zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

2

Gdy podwoi swą objętość, ciasto dzielimy na 10 części.

3

Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na nie za gruby placek. Następnie na środku kładziemy parówkę kawałek sera i podsmażoną cebulkę lub inne dodatki.

4

Zawijamy w rulon i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.

5

Czekamy chwilę, aż podrosną.

6

Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni.

7

Jak ktoś lubi, to może na wierzchu posypać tartym serem, który się zapiecze i doda lepszego smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

732

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły