0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
kostka rosołowa
3 Sztuki
pomidor
4 Łyżki
śmietana 12%
20 Dekagramów
ryż biały
0.5 Sztuki
Włoszczyzna krojona w paski mrożona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę zagotować z dwoma kostkami rosołowymi. Dodać pokrojona włoszczyznę i pogotować 15 minut. Potem wsypać ryż i przyprawić do smaku. Na końcu wlać zmiksowane całe,świeże pomidory. Na talerzu polać śmietaną.

Opis

aromatyczna i pożywna zupka

Podobne przepisy

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!