0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
kostka rosołowa
3 Sztuki
pomidor
4 Łyżki
śmietana 12%
20 Dekagramów
ryż biały
0.5 Sztuki
Włoszczyzna krojona w paski mrożona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę zagotować z dwoma kostkami rosołowymi. Dodać pokrojona włoszczyznę i pogotować 15 minut. Potem wsypać ryż i przyprawić do smaku. Na końcu wlać zmiksowane całe,świeże pomidory. Na talerzu polać śmietaną.

Opis

aromatyczna i pożywna zupka

Podobne przepisy

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!