Hash browns z jajkiem sadzonym i bekonem

Lubella
Hash browns z jajkiem sadzonym i bekonem

0

0 / 0

Hash browns to chrupiące placki ziemniaczane, które w połączeniu z jajkiem sadzonym i bekonem idealnie sprawdzą się na śniadanie lub brunch. To doskonały wybór dla wszystkich miłośników brytyjskiej kuchni. Placki nie tylko pysznie smakują, ale i świetnie prezentują się na talerzu. Życzymy smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

2 łyżka mąka lubella

0.50 łyżeczka sól

1 szcz. pieprz

4 szt. jajka kurze

12 szt. boczek wędzony w plastrach

100 ml jogurt naturalny

1 szkl. olej do smażenia

Przygotowanie


1

Ziemniaki dokładnie umyć i zetrzeć na grubych oczkach razem ze skórką. Przepłukać trzykrotnie zimną wodą, porządnie odcisnąć i przełożyć do miski.

2

Do ziemniaków dodać jajka, mąkę, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.

3

Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć cienkie placki, aż się dobrze zarumienią.

4

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć plastry z boczkiem tak, żeby się nie stykały ze sobą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 8-10 minut.

5

Na osobnej patelni usmażyć jajka sadzone.

6

Usmażone placki podawać z boczkiem, jajkiem i jogurtem.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły