Hamburgery

m7
Hamburgery

0

0 / 0

domowe - najlepsze

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 łyżeczka sól, pieprz

600 g mięso mielone wieprzowe

500 g sałata

2 szt. jaja kurze całe

15 szt. kajzerki

3 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Mięso wymieszać razem z bułką tartą, jajkami, solą i pieprzem do smaku.

2

Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.

3

Z przygotowanego mięsa formować 15 kulek, następnie spłaszczyć tworząc okrągłe placuszki i układać na przygotowanej blaszce.

4

Kotlety na hamburgery piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.

5

Po tym czasie na kratkę ułożyć przekrojone w poprzek bułki i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.

6

Wyjąć z piekarnika bułki i kotlety.

7

Na połówkę bułki położyć kotlet, na kotlet sałatkę do hamburgerów i przykryć drugą połówką bułki.

8

Możemy dać też po listku sałaty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły