Hamburgery
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Hamburgery](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976746581.jpeg&w=3840&q=75)
domowe - najlepsze
0
0 / 0
domowe - najlepsze
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
600 g mięso mielone wieprzowe
500 g sałata
2 szt. jaja kurze całe
15 szt. kajzerki
3 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Mięso wymieszać razem z bułką tartą, jajkami, solą i pieprzem do smaku.
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Z przygotowanego mięsa formować 15 kulek, następnie spłaszczyć tworząc okrągłe placuszki i układać na przygotowanej blaszce.
Kotlety na hamburgery piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Po tym czasie na kratkę ułożyć przekrojone w poprzek bułki i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.
Wyjąć z piekarnika bułki i kotlety.
Na połówkę bułki położyć kotlet, na kotlet sałatkę do hamburgerów i przykryć drugą połówką bułki.
Możemy dać też po listku sałaty.