0

Składniki

1 Sztuka
pomidor
2 Sztuki
bułka do hamburgerów
1 Pęczek
Sałata masłowa
2 Sztuki
ingridient
ogórki konserwowe krakus
1 Opakowanie
Mięso do hamburgerów jalapeno
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
Ser mozzarella
2 Plastry
Ser cheddar
1 Opakowanie
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
3 Łyżki
majonez Krakus
1 Łyżka
Musztarda sarepska
4 Szczypty
Suszone oregano
4 Plastry
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wrzucamy mięso na grilla elektrycznego lub do piekarnika do momentu aż będzie ugrillowane.
  2. Przekrawamy bułki w pół. Na obu połówkach kładziemy inny rodzaj sera i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (do roztopienia się serów).
  3. Sos: majonez, ketchup, musztardę i oregano mieszamy ze sobą.
  4. Sałatę i pomidory myjemy. Ogórki kroimy w paski, cebulę w piórka, a pomidora w talarki.
  5. Boczek wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy.
  6. Wszystko mamy gotowe więc czas stworzyć hambuksa. Wyjmujemy bułki z piekarnika. Na obie połówki nakładamy sos.
  7. Na dolną część układamy w kolejności: sałata, ogórki, mięso, pomidor, cebulę i boczek.
  8. Zakrywamy górną częścią i gotowe. Smacznego!

Opis

Hambuksy są bardzo dobre, a co najważniejsze do przygotowania w przerwie meczu!

Podobne przepisy

Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łatwy Do 40 min
Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim

Łatwy Do 15 min
Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!