Hambuksy
lukasz_koziol.90
0
5 / 1
Hambuksy są bardzo dobre, a co najważniejsze do przygotowania w przerwie meczu!
13
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. bułka do hamburgerów
1 szt. pomidor
1 pęcz. sałata masłowa
2 szt. ogórki konserwowe krakus
1 opak. mięso do hamburgerów jalapeno
1 szt. cebula biała
1 szt. ser mozzarella
2 plast. ser cheddar
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
3 łyżka majonez krakus
1 łyżka musztarda sarepska
4 szcz. suszone oregano
4 plast. boczek wędzony
Przygotowanie
Wrzucamy mięso na grilla elektrycznego lub do piekarnika do momentu aż będzie ugrillowane.
Przekrawamy bułki w pół. Na obu połówkach kładziemy inny rodzaj sera i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (do roztopienia się serów).
Sos: majonez, ketchup, musztardę i oregano mieszamy ze sobą.
Sałatę i pomidory myjemy. Ogórki kroimy w paski, cebulę w piórka, a pomidora w talarki.
Boczek wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy.
Wszystko mamy gotowe więc czas stworzyć hambuksa. Wyjmujemy bułki z piekarnika. Na obie połówki nakładamy sos.
Na dolną część układamy w kolejności: sałata, ogórki, mięso, pomidor, cebulę i boczek.
Zakrywamy górną częścią i gotowe. Smacznego!