Hambuksy

lukasz_koziol.90
Hambuksy

0

5 / 1

Hambuksy są bardzo dobre, a co najważniejsze do przygotowania w przerwie meczu!

13

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. bułka do hamburgerów

1 szt. pomidor

1 pęcz. sałata masłowa

2 szt. ogórki konserwowe krakus

1 opak. mięso do hamburgerów jalapeno

1 szt. cebula biała

1 szt. ser mozzarella

2 plast. ser cheddar

1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

3 łyżka majonez krakus

1 łyżka musztarda sarepska

4 szcz. suszone oregano

4 plast. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Wrzucamy mięso na grilla elektrycznego lub do piekarnika do momentu aż będzie ugrillowane.

2

Przekrawamy bułki w pół. Na obu połówkach kładziemy inny rodzaj sera i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (do roztopienia się serów).

3

Sos: majonez, ketchup, musztardę i oregano mieszamy ze sobą.

4

Sałatę i pomidory myjemy. Ogórki kroimy w paski, cebulę w piórka, a pomidora w talarki.

5

Boczek wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy.

6

Wszystko mamy gotowe więc czas stworzyć hambuksa. Wyjmujemy bułki z piekarnika. Na obie połówki nakładamy sos.

7

Na dolną część układamy w kolejności: sałata, ogórki, mięso, pomidor, cebulę i boczek.

8

Zakrywamy górną częścią i gotowe. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły