Halloweenowy poncz pomarańczowy

EkspertOdKuchni
Halloweenowy poncz pomarańczowy

0

0 / 0

Pomarańczowy poncz to idealny napój na każdą przyjęcie halloweenowe. Orzeźwiające połączenie soków owocowych z delikatnymi przyprawami zasmakuje zarówno dzieciom, dorosłym, jak i wszystkim miłośnikom jesiennych smaków. To absolutny must-have, którego nie może zabraknąć na stole w tę upiorną noc. Gotowy poncz udekoruj strasznymi dekoracjami, aby nadać mu prawdziwie halloweenowego klimatu. Smacznego!

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 l sok pomarańczowy tymbark

500 sok jabłkowy

250 sok ananasowy

0.25 szkl. syrop z agawy lub miód

1 szt. pomarańcza

1 szt. jabłko

1 łyżecz. cynamon

0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa

4 szt. goździki

1 szt. kieliszek rumu

Przygotowanie


1

W dużym dzbanku lub misie połącz sok pomarańczowy, sok jabłkowy i sok ananasowy.

2

Dodaj syrop z agawy lub miód do dzbanka, mieszając delikatnie do rozpuszczenia.

3

Wrzuć pokrojone w plastry pomarańczę i jabłko do mieszanki.

4

Włóż cynamon, gałkę muszkatołową i goździki do dzbanka. Mieszaj delikatnie, aby aromaty się połączyły.

5

Odstaw poncz na minimum godzinę, aby smaki się przegryzły. Możesz też zostawić go w lodówce na noc dla intensywniejszego smaku.

6

Przed podaniem, usuń goździki z ponczu i dodaj lód do dzbanka, aby schłodzić napój.

7

Podawaj poncz w kieliszkach lub kubkach do napojów. Jeśli chcesz, możesz dodać kieliszek rumu do każdej porcji przed podaniem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły