Halibut panierowany

m7
Halibut panierowany

0

0 / 0

Szybki i smaczny obiad.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka sok z cytryny

2 łyżka olej słonecznikowy

80 dag. halibut

Przygotowanie


1

Rozmrożone filety z halibuta podzielić na porcje, skropić je sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem.

2

Całe jajka należy roztrzepać przy użyciu widelca.

3

Porcje halibuta zanurzać w jajku, następnie w bułce tartej( można ją zastąpić mąką) i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

393

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły