Halibut panierowany
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Halibut panierowany](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973118905.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i smaczny obiad.
0
0 / 0
Szybki i smaczny obiad.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka olej słonecznikowy
80 dag. halibut
Przygotowanie
1
Rozmrożone filety z halibuta podzielić na porcje, skropić je sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem.
2
Całe jajka należy roztrzepać przy użyciu widelca.
3
Porcje halibuta zanurzać w jajku, następnie w bułce tartej( można ją zastąpić mąką) i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.