0

Składniki

5 Szczypt
sól, pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
sok z cytryny
2 Łyżki
olej słonecznikowy
80 Dekagramów
Halibut
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozmrożone filety z halibuta podzielić na porcje, skropić je sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem.
  2. Całe jajka należy roztrzepać przy użyciu widelca.
  3. Porcje halibuta zanurzać w jajku, następnie w bułce tartej( można ją zastąpić mąką) i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Opis

Szybki i smaczny obiad.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

Łatwy Do 40 min
Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!