Halibut panierowany
m7
Szybki i smaczny obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
393
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki i smaczny obiad.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka olej słonecznikowy
80 dag. halibut
Przygotowanie
Rozmrożone filety z halibuta podzielić na porcje, skropić je sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem.
Całe jajka należy roztrzepać przy użyciu widelca.
Porcje halibuta zanurzać w jajku, następnie w bułce tartej( można ją zastąpić mąką) i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
393
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.