Gyros z udżca z indyka

m7
Gyros z udżca z indyka

0

0 / 0

Ta potrawa choć troszkę pracochłonna to jest tego warta ,serwuje ja z ryżem białym ugotowanym na sypko ,surówką z białej kapusty i sosem czosnkowym

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. przyprawa kamis do gyrosa

1 łyżecz. ziarenka smaku

1 szt. udziec z indyka

1 szt. puszka kukurydzy

1 szt. opakowanie pędów bambusa

1 szt. czubryca czerwona

Przygotowanie


1

Udziec z indyka obieramy ze skóry i nacieramy czubrycą, ziarenkami i przyprawą do gyrosa- zostawiamy w lodówce na kilka godzin.

2

Układamy na brytfance i pieczemy w piekarniku.

3

Studzimy i obieramy mięso, kroimy je w paseczki.

4

Na patelni smażymy z kukurydzą i bambusem,doprawiamy jeszcze przyprawa do gyrosa.

5

Układamy na talerzu i jemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

203

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły