Gyros z udżca z indyka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gyros z udżca z indyka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977134486.jpeg&w=3840&q=75)
Ta potrawa choć troszkę pracochłonna to jest tego warta ,serwuje ja z ryżem białym ugotowanym na sypko ,surówką z białej kapusty i sosem czosnkowym
0
0 / 0
Ta potrawa choć troszkę pracochłonna to jest tego warta ,serwuje ja z ryżem białym ugotowanym na sypko ,surówką z białej kapusty i sosem czosnkowym
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. przyprawa kamis do gyrosa
1 łyżecz. ziarenka smaku
1 szt. udziec z indyka
1 szt. puszka kukurydzy
1 szt. opakowanie pędów bambusa
1 szt. czubryca czerwona
Przygotowanie
Udziec z indyka obieramy ze skóry i nacieramy czubrycą, ziarenkami i przyprawą do gyrosa- zostawiamy w lodówce na kilka godzin.
Układamy na brytfance i pieczemy w piekarniku.
Studzimy i obieramy mięso, kroimy je w paseczki.
Na patelni smażymy z kukurydzą i bambusem,doprawiamy jeszcze przyprawa do gyrosa.
Układamy na talerzu i jemy.