Gyros pita

kontakt_2
Gyros pita

0

0 / 0

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

500 g polędwiczki wieprzowe

250 g cebula czerwona

1 łyżka rozmaryn

1 łyżka tymianek

1 szt. ząbek czosnku

50 oliwa z oliwek

1 łyżka miód

4 szt. bułka typu pita

1 szt. pomidor

1 opak. ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Mięso - polędwicę wieprzową - kroimy na cienkie plasterki, dodajemy cienko posiekaną cebulę czerwoną w stosunku 2:1, 2 x mięso 1 x cebula.

2

Dodajemy łyżkę posiekanego rozmarynu i łyżkę posiekanego tymianku.

3

Na 500 g mięsa jeden ząbek czosnku i jedna solidna łyżka miodu.

4

Do tego 50 ml oliwy z oliwek. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy na kilka minut.

5

Wykładamy mięso na tackę aluminiową i grillujemy na mocnym ogniu kilka minut.

6

Podajemy z grillowaną bułką pita oraz pomidorem pokrojonym w plasterki i ulubionym keczupem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły