0

Składniki

1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Sztuka
Przyprawa do kebaba
3 Łyżki
ketchup
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś kroimy w paseczki i obsypujemy przyprawa gyros.Odstawiamy na 15 minut.
  2. Potem smażymy, aż do zrumienienia i miękkości.
  3. Do miski na dno kładziemy paseczki piersi, przekładamy pokrojonymi w kostkę ogórkami kartuskimi oraz dodatkami ze słoika (papryka i cebula) , znów pierś i ogórki.
  4. Mieszamy majonez z keczupem i smarujemy.
  5. Na wierzch dodajemy kawałeczki kapusty pekińskiej.

Opis

Każdy chyba zna ten przepis, jest to prosta i smaczna sałatka na każdą okazję. Przepis dostałam od koleżanki.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 15 min

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!