0

Składniki

1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Sztuka
Przyprawa do kebaba
3 Łyżki
ketchup
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś kroimy w paseczki i obsypujemy przyprawa gyros.Odstawiamy na 15 minut.
  2. Potem smażymy, aż do zrumienienia i miękkości.
  3. Do miski na dno kładziemy paseczki piersi, przekładamy pokrojonymi w kostkę ogórkami kartuskimi oraz dodatkami ze słoika (papryka i cebula) , znów pierś i ogórki.
  4. Mieszamy majonez z keczupem i smarujemy.
  5. Na wierzch dodajemy kawałeczki kapusty pekińskiej.

Opis

Każdy chyba zna ten przepis, jest to prosta i smaczna sałatka na każdą okazję. Przepis dostałam od koleżanki.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!