0

Składniki

1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Sztuka
Przyprawa do kebaba
3 Łyżki
ketchup
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś kroimy w paseczki i obsypujemy przyprawa gyros.Odstawiamy na 15 minut.
  2. Potem smażymy, aż do zrumienienia i miękkości.
  3. Do miski na dno kładziemy paseczki piersi, przekładamy pokrojonymi w kostkę ogórkami kartuskimi oraz dodatkami ze słoika (papryka i cebula) , znów pierś i ogórki.
  4. Mieszamy majonez z keczupem i smarujemy.
  5. Na wierzch dodajemy kawałeczki kapusty pekińskiej.

Opis

Każdy chyba zna ten przepis, jest to prosta i smaczna sałatka na każdą okazję. Przepis dostałam od koleżanki.

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!