0

Składniki

1 Sztuka
przyprawa do gyrosa
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
3 Łyżki
olej
50 Dekagramów
pierś kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka należy pokroić na małe kawałki.
  2. Przyprawę do gyrosa łączymy z olejem i 2 łyżkami wody i mieszamy z piersią z kurczaka. Mięso dokładnie obsmażamy na patelni. Dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę, mieszamy. Podajemy z frytkami.

Opis

Polecam do tego sos czosnkowy na jogurcie i śmietanie

Podobne przepisy

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Kurczę pieczone

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kurczę pieczone

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!