0

Składniki

1 Sztuka
przyprawa do gyrosa
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
3 Łyżki
olej
50 Dekagramów
pierś kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka należy pokroić na małe kawałki.
  2. Przyprawę do gyrosa łączymy z olejem i 2 łyżkami wody i mieszamy z piersią z kurczaka. Mięso dokładnie obsmażamy na patelni. Dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę, mieszamy. Podajemy z frytkami.

Opis

Polecam do tego sos czosnkowy na jogurcie i śmietanie

Podobne przepisy

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Kurczę pieczone

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kurczę pieczone

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!