0

Składniki

1 Kilogram
pierś kurczaka
1 Sztuka
kapusta pekińska
3 Sztuki
ogórek kiszony
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
kukurydza
1 Sztuka
przyprawa do gyrosa
0.5 Szklanki
ketchup
0.5 Szklanki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fileta z kurczaka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą, wlewamy 3 łyżki oleju, mieszamy zostawiamy na 30 minut. Następnie mięso smażymy na rumiano z mała ilością oleju.
  2. Kapustę cienko szatkujemy, pozostałe warzywa dowolnie kroimy. Majonez mieszamy z ketchupem.
  3. W naczyniu żaroodpornym układamy dwie warstwy w kolejności:
  4. -kapusta pekińska
  5. -warzywa
  6. -kukurydza
  7. -filet z kurczaka
  8. -połowa sosu majonezowo - ketchupowego.
  9. Trochę kapusty pekińskiej zostawiamy na wierzch by potrawę "przykryć"
  10. Podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Opis

świetny obiad

Podobne przepisy

Bataty z masłem orzechowym

Łatwy Do 1 godz.

Kuskus z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 3 godz.

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min.

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz.

Paella

Łatwy Do 1 godz.

Penne z gulaszem z indyka

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!