Gyros
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gyros](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973053562.jpeg&w=3840&q=75)
Swietny obiad łączący mięso i surówke w jednym. Podany z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami zachwyci każdego.
1
0 / 0
Swietny obiad łączący mięso i surówke w jednym. Podany z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami zachwyci każdego.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg pierś z kurczaka
0.50 szkl. ketchup kotlin łagodny
0.50 szkl. majonez
1 szt. kapusta pekińska
3 szt. ogórki kiszone
2 szt. pomidor
1 szt. ogórek
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula czerwona
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. przyprawa gyros
3 łyżka olej
Przygotowanie
Fileta z kurczaka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą, wlewamy 3 łyżki oleju, mieszamy zostawiamy na 30 minut. Następnie mięso smażymy na rumiano z mała ilościa oleju.
kapustę cienko szatkujemy, pozostałe warzywa dowolnie kroimy. Majonez mieszamy z ketchupem.
w naczyniu żaroodpornym układamy dwie warstwy w kolejności:
-kapusta pekinska
-warzywa
-kukurydza
-filet z kurczaka
-połowa sosu majonezowo-ketchupowego.
trochę kapusty pekińskiej zostawiamy na wierzch by potrawę "przykryć"
podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.