Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Świąt nie wyobrażam sobie bez Drożdżowej Gwiazdy! To naprawdę świetna alternatywa dla zawijanego makowca. Ciasto wychodzi miękkie, puszyste i ładnie się prezentuje, a nie jest tak skomplikowane na jakie może wygląda. Ostatnio spróbowałam wersji z kutią i muszę przyznać, że bardzo zasmakowała. Polecam!
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
180 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
50 | Gramów |
cukier
|
|
30 | Gramów |
Świeże drożdże
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Dodatkowo: |
|||
350 | Gramów |
Masa makowa
|
|
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |