Gulasz z żołądków drobiowych

m7
Gulasz z żołądków drobiowych

1

3.2 / 28

Gulasz z żołądków drobiowych to idealny wybór dla fanów tradycyjnych smaków. Jest wyjątkowo smaczny, aromatyczny i sycący. Świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny, szczególnie w chłodne dni. Połączenie żołądków kurczaka, warzyw i aromatycznych dodatków doskonale smakuje zarówno z chlebem, jak i ziemniakami lub ryżem. Życzymy smacznego!

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól

500 g żołądek kurczaka

1 szt. mieszanka warzywna

1 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

1 łyżka nać pietruszki

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

4 łyżka śmietana

2 łyżka olej

0.50 łyżecz. pieprz

0.50 łyżecz. przyprawa maggi

Przygotowanie


1

Umyte i oczyszczone żołądki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę podsmażyć.

2

Wlać ok. 1 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, trochę maggi i dusić do miękkości.

3

Gdy żołądki będą miękkie dodać mieszankę warzyw doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Rozrobić mąkę i śmietanę z odrobiną wody i zagęścić gulasz. Zagotować i gulasz jest gotowy do podania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

285

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły