Gulasz z żołądków drobiowych
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz z żołądków drobiowych](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707295313220.jpeg&w=3840&q=75)
Gulasz z żołądków drobiowych to idealny wybór dla fanów tradycyjnych smaków. Jest wyjątkowo smaczny, aromatyczny i sycący. Świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny, szczególnie w chłodne dni. Połączenie żołądków kurczaka, warzyw i aromatycznych dodatków doskonale smakuje zarówno z chlebem, jak i ziemniakami lub ryżem. Życzymy smacznego!
1
3.2 / 28
Gulasz z żołądków drobiowych to idealny wybór dla fanów tradycyjnych smaków. Jest wyjątkowo smaczny, aromatyczny i sycący. Świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny, szczególnie w chłodne dni. Połączenie żołądków kurczaka, warzyw i aromatycznych dodatków doskonale smakuje zarówno z chlebem, jak i ziemniakami lub ryżem. Życzymy smacznego!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
500 g żołądek kurczaka
1 szt. mieszanka warzywna
1 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka śmietana
2 łyżka olej
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 łyżecz. przyprawa maggi
Przygotowanie
Umyte i oczyszczone żołądki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę podsmażyć.
Wlać ok. 1 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, trochę maggi i dusić do miękkości.
Gdy żołądki będą miękkie dodać mieszankę warzyw doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Rozrobić mąkę i śmietanę z odrobiną wody i zagęścić gulasz. Zagotować i gulasz jest gotowy do podania.