Gulasz z żołądków drobiowych
m7
1
3.2 / 28
Ten gulasz jest smaczny. Można go podawać zarówno z chlebem, jak i z ziemniakami lub z ryżem.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżeczka sól
500 g żołądek kurczaka
1 szt. mieszanka warzywna
1 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka śmietana
2 łyżka olej
0.50 łyżeczka pieprz
0.50 łyżeczka przyprawa maggi
Przygotowanie
Umyte i oczyszczone żołądki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę podsmażyć.
Wlać ok. 1 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, trochę maggi i dusić do miękkości.
Gdy żołądki będą miękkie dodać mieszankę warzyw doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Rozrobić mąkę i śmietanę z odrobiną wody i zagęścić gulasz. Zagotować i gulasz jest gotowy do podania.