Gulasz z winem z udek kurczaka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz z winem z udek kurczaka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973914999.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki gulasz z udek
1
0 / 0
Szybki gulasz z udek
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.30 szkl. wino białe półwytrawne
1 szt. cebula
1 szt. cebula dymka
1 szt. cukinia
2 łyżka musztarda
2 łyżka masło
0.50 kg udka kurze ze skórą
Przygotowanie
1
ozgrzac patelnie z maslem, wrzucic pokrojone mieso, posolić, popieprzyć, obsmażyć, dodac pokrojoną cebulę, ząbek czosnku, podlac winem, odparowac wino, dodac pokrojoną cukinie i dymke. Podac bulionem lub wodą. Dusic chwile zeby warzywa zmiękly. Doprawic do smaku pieprzem, musztardą. Podałam z ryzem basmati