Gulasz z wątróbki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz z wątróbki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974392443.jpeg&w=3840&q=75)
wątróbka w gulaszowej wersji
0
3.3 / 3
wątróbka w gulaszowej wersji
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
1 l woda
800 g wątroba wieprzowa
300 g pieczarki
1 szt. papryka czerwona
2 szt. cebula
1 szt. czosnek
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 łyżka przyprawa do gulaszu
5 łyżka olej
1 łyżka mąka ziemniaczana
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
Pieczarki, cebule i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki.
Najpierw podsmażyć cebule, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szk wody i zagęścić sos, zagotować.
Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.