Gulasz z wątróbki

m7
Gulasz z wątróbki

0

3.3 / 3

wątróbka w gulaszowej wersji

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

0.30 łyżecz. pieprz

1 l woda

800 g wątroba wieprzowa

300 g pieczarki

1 szt. papryka czerwona

2 szt. cebula

1 szt. czosnek

1 szt. kostka rosołowa

2 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 łyżka przyprawa do gulaszu

5 łyżka olej

1 łyżka mąka ziemniaczana

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


1

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.

2

Pieczarki, cebule i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki.

3

Najpierw podsmażyć cebule, następnie pieczarki a na koniec paprykę.

4

Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.

5

Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szk wody i zagęścić sos, zagotować.

6

Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

419

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły