0

Składniki

1 Kilogram
wieprzowina łopatka
1 Sztuka
majeranek
1 Sztuka
papryka ostra
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
2 Sztuki
korzeń pietruszki
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
Przyprawa do gulaszu
1 Sztuka
Kostka grzybowa
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w kostkę,oprószyć przyprawą do gulaszu i mini kostkami.
  2. Odstawić do lodówki na 3 godziny.
  3. Marchewkę,pietruszkę,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę,papryki w paski
  4. Dodać do mięsa podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości.
  5. Pod koniec duszenia dodać kostkę rosołową.
  6. Można gulasz zagęścić mąką wymieszaną z wodą

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!