Gulasz z warzywami
eluchap
Smacznego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
474
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smacznego
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina łopatka
1 szt. majeranek
1 szt. papryka ostra
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka zielona
2 szt. korzeń pietruszki
3 szt. marchew
1 szt. przyprawa do gulaszu
1 szt. kostka grzybowa
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso pokroić w kostkę,oprószyć przyprawą do gulaszu i mini kostkami.
Odstawić do lodówki na 3 godziny.
Marchewkę,pietruszkę,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę,papryki w paski
Dodać do mięsa podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać kostkę rosołową.
Można gulasz zagęścić mąką wymieszaną z wodą
Wartości odżywcze na porcję
Energia
474
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.