Gulasz z warzywami
eluchap
Smacznego
0
0 / 0
Smacznego
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina łopatka
1 szt. majeranek
1 szt. papryka ostra
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka zielona
2 szt. korzeń pietruszki
3 szt. marchew
1 szt. przyprawa do gulaszu
1 szt. kostka grzybowa
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Mięso pokroić w kostkę,oprószyć przyprawą do gulaszu i mini kostkami.
2
Odstawić do lodówki na 3 godziny.
3
Marchewkę,pietruszkę,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę,papryki w paski
4
Dodać do mięsa podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości.
5
Pod koniec duszenia dodać kostkę rosołową.
6
Można gulasz zagęścić mąką wymieszaną z wodą