Gulasz z warzywami

eluchap
Gulasz z warzywami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smacznego

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina łopatka

1 szt. majeranek

1 szt. papryka ostra

2 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka zielona

2 szt. korzeń pietruszki

3 szt. marchew

1 szt. przyprawa do gulaszu

1 szt. kostka grzybowa

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


Mięso pokroić w kostkę,oprószyć przyprawą do gulaszu i mini kostkami.

Odstawić do lodówki na 3 godziny.

Marchewkę,pietruszkę,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę,papryki w paski

Dodać do mięsa podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości.

Pod koniec duszenia dodać kostkę rosołową.

Można gulasz zagęścić mąką wymieszaną z wodą

Wartości odżywcze na porcję


Energia

474

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły