Gulasz z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974608544.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis jest moim eksperymentem. Znudził mi się zwykły gulasz i dodałam trochę warzyw.
0
0 / 0
Przepis jest moim eksperymentem. Znudził mi się zwykły gulasz i dodałam trochę warzyw.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
700 g mięso z szynki
1 szkl. kasza jęczmienna
1 szt. cebula
1 szt. marchew
0.30 szt. seler
2 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. przyprawa smakomyk winiary
3 łyżka olej
1 łyżka mąka lubella puszysta
Przygotowanie
Mięso pokroić w kostkę, dodać smakomyka i pierz do smaku, oprószyć mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podlać 100 ml wody i dusić 15 minut od czasu do czasu mieszając. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Podlać szklanką wody i dusić jeszcze 20-30 minut. Gdy gulasz będzie za żadki dodać zawiesinę z pół szklanki wody i łyżki mąki.Podawać z kaszą jeczmienną i pokrojonymi w kostkę ogórkami kiszonymi.