Gulasz z warzywami
m7
Przepis jest moim eksperymentem. Znudził mi się zwykły gulasz i dodałam trochę warzyw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
703
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis jest moim eksperymentem. Znudził mi się zwykły gulasz i dodałam trochę warzyw.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
700 g mięso z szynki
1 szkl. kasza jęczmienna
1 szt. cebula
1 szt. marchew
0.30 szt. seler
2 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. przyprawa smakomyk winiary
3 łyżka olej
1 łyżka mąka lubella puszysta
Przygotowanie
Mięso pokroić w kostkę, dodać smakomyka i pierz do smaku, oprószyć mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podlać 100 ml wody i dusić 15 minut od czasu do czasu mieszając. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Podlać szklanką wody i dusić jeszcze 20-30 minut. Gdy gulasz będzie za żadki dodać zawiesinę z pół szklanki wody i łyżki mąki.Podawać z kaszą jeczmienną i pokrojonymi w kostkę ogórkami kiszonymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
703
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.