Gulasz z warzywami

m7
Gulasz z warzywami

0

0 / 0

Przepis jest moim eksperymentem. Znudził mi się zwykły gulasz i dodałam trochę warzyw.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

700 g mięso z szynki

1 szkl. kasza jęczmienna

1 szt. cebula

1 szt. marchew

0.30 szt. seler

2 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. przyprawa smakomyk winiary

3 łyżka olej

1 łyżka mąka lubella puszysta

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w kostkę, dodać smakomyka i pierz do smaku, oprószyć mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podlać 100 ml wody i dusić 15 minut od czasu do czasu mieszając. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Podlać szklanką wody i dusić jeszcze 20-30 minut. Gdy gulasz będzie za żadki dodać zawiesinę z pół szklanki wody i łyżki mąki.Podawać z kaszą jeczmienną i pokrojonymi w kostkę ogórkami kiszonymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

703

kcal

Białka

57

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły