Gulasz z szynki z płatami lazanii

mariola85
Gulasz z szynki z płatami lazanii

0

0 / 0

Wyśmienity gulasz to idealne danie dla całej rodziny. Tutaj podany nietypowo z rulonikami lazanii.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

6 szt. makaron lazania lubella

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

1 łyżka mąka ziemniaczana

2 łyżka olej

50 dag. szynka

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w kostkę, a kolorowe papryki w niewielkie kwadraty.

2

Szynkę kroimy na małe kawałki, solimy i oprószamy mąką.

3

Cebulę podsmażamy na oleju.

4

Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

5

Do mięsa dodajemy paprykę i wyciśnięty czosnek.

6

Mięso z warzywami dusimy pod przykryciem około kwadransa. Zaprawiamy śmietaną, solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z ugotowanymi, jak makaron, płatami lazanii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

351

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły