Gulasz z szynki z płatami lazanii
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Gulasz z szynki z płatami lazanii](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977029558.jpeg&w=3840&q=75)
Wyśmienity gulasz to idealne danie dla całej rodziny. Tutaj podany nietypowo z rulonikami lazanii.
0
0 / 0
Wyśmienity gulasz to idealne danie dla całej rodziny. Tutaj podany nietypowo z rulonikami lazanii.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
6 szt. makaron lazania lubella
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżka mąka ziemniaczana
2 łyżka olej
50 dag. szynka
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę, a kolorowe papryki w niewielkie kwadraty.
Szynkę kroimy na małe kawałki, solimy i oprószamy mąką.
Cebulę podsmażamy na oleju.
Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Do mięsa dodajemy paprykę i wyciśnięty czosnek.
Mięso z warzywami dusimy pod przykryciem około kwadransa. Zaprawiamy śmietaną, solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z ugotowanymi, jak makaron, płatami lazanii.