Gulasz z sosem pieczarkowym
maspexdigital
Jeśli szukasz pomysłu na sycące danie dla całej rodziny, koniecznie wypróbuj nasz przepis na gulasz z mięsem wołowym w sosie pieczarkowym. Przygotuj mięso i zalej je gorącą wodą. Duś wraz z cebulą pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj marchew i gotowy sos pieczarkowy Łowicz. Duś dodatkowo 15 minut. Podawaj w ulubionej wersji: z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Przepis na gulasz z mięsem wołowym w sosie pieczarkowym to doskonała propozycja na niedzielny obiad.
0
3.4 / 5
Jeśli szukasz pomysłu na sycące danie dla całej rodziny, koniecznie wypróbuj nasz przepis na gulasz z mięsem wołowym w sosie pieczarkowym. Przygotuj mięso i zalej je gorącą wodą. Duś wraz z cebulą pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj marchew i gotowy sos pieczarkowy Łowicz. Duś dodatkowo 15 minut. Podawaj w ulubionej wersji: z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Przepis na gulasz z mięsem wołowym w sosie pieczarkowym to doskonała propozycja na niedzielny obiad.
5
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso wołowe
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1 pęcz. natka pietruszki
2 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Mięso umyj, pokrój w kostkę o wymiarach 3cm x 3cm. Smaż na rozgrzanym oleju aż się zarumieni.
Mięso przełóż do garnka o grubym dnie. Cebulę pokrój w grubą kostkę i dodaj do mięsa.
Całość zalej gorącą wodą tak by tylko zakryła mięso.
Duś pod przykryciem, sprawdzając czy woda nie wyparowała i mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości mięsa.
Może to być nawet 2 godz.
Dodaj marchew pokrojoną w plasterki i Sos Pieczarkowy Łowicz.
Całość duś jeszcze ok. 15 min.
Podawaj z makaronem, chlebem czy ulubioną kaszą.