Gulasz z sosem pieczarkowym

maspexdigital
Gulasz z sosem pieczarkowym

0

3.4 / 5

Jeśli szukasz pomysłu na sycące danie dla całej rodziny, koniecznie wypróbuj nasz przepis na gulasz z mięsem wołowym w sosie pieczarkowym. Przygotuj mięso i zalej je gorącą wodą. Duś wraz z cebulą pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj marchew i gotowy sos pieczarkowy Łowicz. Duś dodatkowo 15 minut. Podawaj w ulubionej wersji: z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Przepis na gulasz z mięsem wołowym w sosie pieczarkowym to doskonała propozycja na niedzielny obiad.

5

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g mięso wołowe

1 szt. cebula

1 szt. marchew

1 pęcz. natka pietruszki

2 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Mięso umyj, pokrój w kostkę o wymiarach 3cm x 3cm. Smaż na rozgrzanym oleju aż się zarumieni.

2

Mięso przełóż do garnka o grubym dnie. Cebulę pokrój w grubą kostkę i dodaj do mięsa.

3

Całość zalej gorącą wodą tak by tylko zakryła mięso.

4

Duś pod przykryciem, sprawdzając czy woda nie wyparowała i mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości mięsa.

5

Może to być nawet 2 godz.

6

Dodaj marchew pokrojoną w plasterki i Sos Pieczarkowy Łowicz.

7

Całość duś jeszcze ok. 15 min.

8

Podawaj z makaronem, chlebem czy ulubioną kaszą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły