Gulasz z serc indyczych

m7
Gulasz z serc indyczych

Średnia 0 / 0

Oceń!

dla miłośników serc drobiowych

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sól

1 l woda

500 g serca indycze

200 g młoda kapusta

1 szt. marchew

1 szt. cebula

1 łyżka przyprawa maggi

2 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżka koper ogrodowy

2 łyżka olej

Przygotowanie


Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.

Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki.

Kapustę pokroić w kostkę.

Na patelnię wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.

Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.

Doprawić do smaku.

Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.

Zagotować.

Podawać z kaszą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

211

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły