Gulasz z serc indyczych

m7
Gulasz z serc indyczych

0

0 / 0

dla miłośników serc drobiowych

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

1 l woda

500 g serca indycze

200 g młoda kapusta

1 szt. marchew

1 szt. cebula

1 łyżka przyprawa maggi

2 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżka koper ogrodowy

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.

2

Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki.

3

Kapustę pokroić w kostkę.

4

Na patelnię wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.

5

Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.

6

Doprawić do smaku.

7

Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.

8

Zagotować.

9

Podawać z kaszą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły