Gulasz z serc indyczych
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz z serc indyczych](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973474345.jpeg&w=3840&q=75)
dla miłośników serc drobiowych
0
0 / 0
dla miłośników serc drobiowych
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
1 l woda
500 g serca indycze
200 g młoda kapusta
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 łyżka przyprawa maggi
2 łyżka mąka ziemniaczana
1 łyżka koper ogrodowy
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
2
Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki.
3
Kapustę pokroić w kostkę.
4
Na patelnię wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
5
Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.
6
Doprawić do smaku.
7
Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.
8
Zagotować.
9
Podawać z kaszą.