Gulasz z serc indyczych
m7
dla miłośników serc drobiowych
Wartości odżywcze na porcję
Energia
211
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
dla miłośników serc drobiowych
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
1 l woda
500 g serca indycze
200 g młoda kapusta
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 łyżka przyprawa maggi
2 łyżka mąka ziemniaczana
1 łyżka koper ogrodowy
2 łyżka olej
Przygotowanie
Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki.
Kapustę pokroić w kostkę.
Na patelnię wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.
Zagotować.
Podawać z kaszą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
211
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.