Gulasz z pieczarkami.

m7
Gulasz z pieczarkami.

0

0 / 0

moja wersja gulaszu

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg wieprzowina szynka surowa

1 szcz. sól, pieprz

3 szt. cebula

2 szt. bulion drobiowy

2 szt. liść laurowy

2 szt. marchew

6 szt. pieprz ziarnisty

5 łyżka przyprawa do gulaszu

20 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły