Gulasz z pieczarkami.

m7
Gulasz z pieczarkami.

0

0 / 0

moja wersja gulaszu

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg wieprzowina szynka surowa

1 szczyp. sól, pieprz

3 szt. cebula

2 szt. bulion drobiowy

2 szt. liść laurowy

2 szt. marchew

6 szt. pieprz ziarnisty

5 łyżka przyprawa do gulaszu

20 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

438

kcal

Białka

57

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły