0

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina szynka surowa
1 Szczypta
sól, pieprz
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
bulion
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
marchew
6 Sztuk
pieprz ziarnisty
5 Łyżek
Przyprawa do gulaszu
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.

Opis

moja wersja gulaszu

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 20 min.

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!