Gulasz z pieczarkami.
m7
moja wersja gulaszu
0
0 / 0
moja wersja gulaszu
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
1 szczyp. sól, pieprz
3 szt. cebula
2 szt. bulion drobiowy
2 szt. liść laurowy
2 szt. marchew
6 szt. pieprz ziarnisty
5 łyżka przyprawa do gulaszu
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.