Gulasz z pieczarkami.
m7
moja wersja gulaszu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
438
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
moja wersja gulaszu
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
1 szczyp. sól, pieprz
3 szt. cebula
2 szt. bulion drobiowy
2 szt. liść laurowy
2 szt. marchew
6 szt. pieprz ziarnisty
5 łyżka przyprawa do gulaszu
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
438
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.