Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina szynka surowa
1 Szczypta
sól, pieprz
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
bulion
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
marchew
6 Sztuk
pieprz ziarnisty
5 Łyżek
Przyprawa do gulaszu
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.

Opis

moja wersja gulaszu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!