Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

maspexdigital
Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

1

0 / 0

Pyszny gulasz z mięsem wieprzowym (z łopatki wieprzowej) i warzywami. Łatwy i szybki do przygotowania, wprost idealny jako urozmaicony posiłek dla całej rodziny. Dodaj do dania uniwersalny sos Łowicz, aby wzbogacił smak potraw i wydobył aromat mięsa. Całość najlepiej smakuje z kaszą gryczaną. Nasz przepis na gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami doskonale sprawdzi się jako propozycja na sycący obiad!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos ciemny uniwersalny łowicz

250 g łopatka wieprzowa

2 szt. marchew

1 szt. cebula

1 opak. fasolka szparagowa

100 g pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso umyj i pokrój w kostkę.

2

Cebulę pokrój w pióra.

3

Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem.

4

Przełóż do garnka z grubym dnem i dodaj pokrojoną cebulę.

5

Dolej trochę wody i duś pod przykryciem 20 minut.

6

Marchewkę obierz i pokrój w plasterki.

7

Pieczarki pokrój w plasterki lub - jeśli są drobne - na połówki.

8

Warzywa dodaj do mięsa, duś jeszcze 10 minut.

9

Całość zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz i podgrzej.

10

Podawaj z kaszą gryczaną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły