Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami
maspexdigital

Pyszny gulasz z mięsem wieprzowym (z łopatki wieprzowej) i warzywami. Łatwy i szybki do przygotowania, wprost idealny jako urozmaicony posiłek dla całej rodziny. Dodaj do dania uniwersalny sos Łowicz, aby wzbogacił smak potraw i wydobył aromat mięsa. Całość najlepiej smakuje z kaszą gryczaną. Nasz przepis na gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami doskonale sprawdzi się jako propozycja na sycący obiad!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
454
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Pyszny gulasz z mięsem wieprzowym (z łopatki wieprzowej) i warzywami. Łatwy i szybki do przygotowania, wprost idealny jako urozmaicony posiłek dla całej rodziny. Dodaj do dania uniwersalny sos Łowicz, aby wzbogacił smak potraw i wydobył aromat mięsa. Całość najlepiej smakuje z kaszą gryczaną. Nasz przepis na gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami doskonale sprawdzi się jako propozycja na sycący obiad!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sos ciemny uniwersalny łowicz
250 g łopatka wieprzowa
2 szt. marchew
1 szt. cebula
1 opak. fasolka szparagowa
100 g pieczarki
Przygotowanie
Kroki
Mięso umyj i pokrój w kostkę.

Cebulę pokrój w pióra.

Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem.

Przełóż do garnka z grubym dnem i dodaj pokrojoną cebulę.

Dolej trochę wody i duś pod przykryciem 20 minut.

Marchewkę obierz i pokrój w plasterki.

Pieczarki pokrój w plasterki lub - jeśli są drobne - na połówki.

Warzywa dodaj do mięsa, duś jeszcze 10 minut.

Całość zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz i podgrzej.

Podawaj z kaszą gryczaną.

Wartości odżywcze na porcję
Energia
454
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.