Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

maspexdigital
Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny gulasz z mięsem wieprzowym (z łopatki wieprzowej) i warzywami. Łatwy i szybki do przygotowania, wprost idealny jako urozmaicony posiłek dla całej rodziny. Dodaj do dania uniwersalny sos Łowicz, aby wzbogacił smak potraw i wydobył aromat mięsa. Całość najlepiej smakuje z kaszą gryczaną. Nasz przepis na gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami doskonale sprawdzi się jako propozycja na sycący obiad!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos ciemny uniwersalny łowicz

250 g łopatka wieprzowa

2 szt. marchew

1 szt. cebula

1 opak. fasolka szparagowa

100 g pieczarki

Przygotowanie


Mięso umyj i pokrój w kostkę.

Krok 1

Cebulę pokrój w pióra.

Krok 2

Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem.

Krok 3

Przełóż do garnka z grubym dnem i dodaj pokrojoną cebulę.

Krok 4

Dolej trochę wody i duś pod przykryciem 20 minut.

Krok 5

Marchewkę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 6

Pieczarki pokrój w plasterki lub - jeśli są drobne - na połówki.

Krok 7

Warzywa dodaj do mięsa, duś jeszcze 10 minut.

Krok 8

Całość zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz i podgrzej.

Krok 9

Podawaj z kaszą gryczaną.

Krok 10

Wartości odżywcze na porcję


Energia

454

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły