1

Składniki

1 Szczypta
Mielona papryka
1 Łyżeczka
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
600 Gramów
pierś kurczaka
400 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
1.5 Sztuki
Papryka kolorowa
1 Sztuka
Przyprawa do gulaszu
1 Łyżka
olej
0.5 Kostki
przyprawa do kurczaka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka kroimy na duże kostki (ok 2x2cm), cebulkę w drobną kostkę - smażymy na oleju ok 10 minut. Przyprawiamy, solą, pieprzem, papryką w proszku, przyprawą do kurczaka łyżką sosu sojowego. Wrzucamy do garnka.
  2. Na tej samej patelni smażymy pieczarki- dokładamy do garnka razem z pokrojoną w kostkę papryką. Zalewamy fixem do gulaszu (fix należy wymieszać z 0,5l gorącej wody).
  3. Dusimy pod przykryciem ok 15-20 min. Smacznego!!!!

Opis

Proste, szybkie danie:D Polecam!!! Czyż nie wygląda pięknie ? :)

Podobne przepisy

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!