1

Składniki

1 Szczypta
Mielona papryka
1 Łyżeczka
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
600 Gramów
pierś kurczaka
400 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
1.5 Sztuki
Papryka kolorowa
1 Sztuka
Przyprawa do gulaszu
1 Łyżka
olej
0.5 Kostki
przyprawa do kurczaka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka kroimy na duże kostki (ok 2x2cm), cebulkę w drobną kostkę - smażymy na oleju ok 10 minut. Przyprawiamy, solą, pieprzem, papryką w proszku, przyprawą do kurczaka łyżką sosu sojowego. Wrzucamy do garnka.
  2. Na tej samej patelni smażymy pieczarki- dokładamy do garnka razem z pokrojoną w kostkę papryką. Zalewamy fixem do gulaszu (fix należy wymieszać z 0,5l gorącej wody).
  3. Dusimy pod przykryciem ok 15-20 min. Smacznego!!!!

Opis

Proste, szybkie danie:D Polecam!!! Czyż nie wygląda pięknie ? :)

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!