Example thumb
0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
4 Sztuki
cebula
3 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
3 Łyżki
śmietana 18%
0.5 Kilograma
Szynka bez kości
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni podgrzewam olej i wrzucam pokrojone w półkrążki 3-4 cebule. Smażę to, aż cebulka się zezłoci.
  2. Do cebulki dodaję mięso pokrojone w małe kawałki, dorzucam ziele angielskie i listek laurowy. Gdy mięso szybko obsmaży się ze wszystkich stron, to zmniejszam płomień, solę i za chwilę dolewam wody, aby mięso wolno się dusiło. Mięsa trzeba pilnować i dolewać wody co jakiś czas.
  3. Po godzinie mięso powinno być miękkie (jeśli nie jest, to dusimy dalej), a cebulka rozpadnie się i zagęści sos.
  4. Do kubka wlewam 2-3 łyżki śmietany i hartuję gorącym sosem. Następnie całość wylewam na patelnię i mieszam energicznie, aby nie było grudek. Doprawiam solą i pieprzem.
  5. Danie jest rewelacyjne z kaszą gryczana i buraczkami.

Opis

Mniej więcej raz na miesiąc rodzina żąda gulaszu. Gulasz z mojego przepisu jest bardzo łagodny, do tego kasza gryczana i buraczki i... obiad gotowy!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!