Gulasz z karkówki

m7
Gulasz z karkówki

0

0 / 0

Obiad

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szczyp. czosnek

3 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

2 szkl. woda

2 szt. cebula

1 szt. kostka rosołowa

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

4 łyżka margaryna zwykła

400 dag. karkówka

Przygotowanie


1

Karkówkę kroimy w grubsza kostkę, obtaczamy w mącę i układamy na rozgrzaną w garnku margarynę. za pół minuty odwracamy. Mieszamy żeby się nie przypaliło. Za 2 minuty wlewamy wodę. Przyprawiamy i przykrywamy pokrywką.

2

Co jakiś czas mieszamy. W sumie gotujemy 40 minut. Z czasem dodajemy pokrojoną w paski cebulę. a Pod koniec gotowania kostkę bulionową.

3

Podajemy z ziemniakami lub kaszą. Jeśli potem sos wydaje nam się zbyt rzadki, można wlać, kilka łyżeczek mąki wymieszanej i zahartowanej ze śmietaną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

5680

kcal

Białka

464

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

405

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły