Gulasz z karkówki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz z karkówki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566298.jpeg&w=3840&q=75)
Obiad
0
0 / 0
Obiad
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szczyp. czosnek
3 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
2 szkl. woda
2 szt. cebula
1 szt. kostka rosołowa
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka margaryna zwykła
400 dag. karkówka
Przygotowanie
1
Karkówkę kroimy w grubsza kostkę, obtaczamy w mącę i układamy na rozgrzaną w garnku margarynę. za pół minuty odwracamy. Mieszamy żeby się nie przypaliło. Za 2 minuty wlewamy wodę. Przyprawiamy i przykrywamy pokrywką.
2
Co jakiś czas mieszamy. W sumie gotujemy 40 minut. Z czasem dodajemy pokrojoną w paski cebulę. a Pod koniec gotowania kostkę bulionową.
3
Podajemy z ziemniakami lub kaszą. Jeśli potem sos wydaje nam się zbyt rzadki, można wlać, kilka łyżeczek mąki wymieszanej i zahartowanej ze śmietaną.