Gulasz z kaczki z fasolą i ogórkiem

m7
Gulasz z kaczki z fasolą i ogórkiem

1

0 / 0

Eksperymentalnie i smacznie :)

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

0.50 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 łyżeczka olej sezamowy

0.50 łyżeczka imbir

1 szkl. bulion drobiowy

2 szt. filety z piersi kaczki

1 szt. czosnek

0.50 szt. cebula czerwona

0.50 szt. fasola czerwona konserwowa

0.50 szt. ogórek

2 szt. makaron

3 łyżka sos sojowy

2 łyżka wino białe wytrawne

2 łyżka olej

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Przygotować marynatę: wymieszać łyżkę sosu sojowego z przyprawą 5 smaków, solą, pieprzem, marynatą polać pokrojoną w grube paski kaczkę, dokładnie wymieszać, odstawić na 20 minut.

2

W tym czasie , posiekac drobno cebulę i czosnek, ugotować makaron, ogórka pokroić w słupki.

3

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, ułożyć kawałki kaczki, smażyć do zarumienienia się mięsa, wyjąć, patelnię oczyścić, dodać 1 łyżeczkę oleju sezamowego i łyżkę oleju, wrzucuć czosnej, cebulę i imbir, podsmażyć 1 minutkę, dodać mięso , dokładnie wymieszać, zalać 2 łyżkami sherry, pozostałym sosem sojowym i blionem drobiowym, dusić pod przykryciem ok 45 minut.

4

Pod koniec zagęścić danie mąką, dodać odsączoną fasolę i pokrojony w słupki ogórek.

5

Podawać na talerzykach makaronowych (składniki mieszamy, smażymy 2 placki), lub tradycyjnie z ziemniakami, kluskami....Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły