0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
papryka ostra
100 Gramów
fasolka szparagowa
0.5 Szklanki
koncentrat pomidorowy 30%
1 Sztuka
Udo indycze
1 Sztuka
papryka czerwona
0.5 Sztuki
kalafior
1 Sztuka
seler naciowy
2 Sztuki
marchew
0.5 Sztuki
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Indyka z włoszczyzną ugotować w wodzie,
  2. wyjąć, indyka wystudzić i pokroić
  3. do wywaru dodać pokrojoną paprykę, marchew, seler i mięso,dodać groszek, fasolkę i kalafior podzielony na różyczki
  4. dodać koncentrat (zostawić 1 łyżkę) i przyprawy,poddusić,
  5. śmietanę wymieszać z resztą koncentratu i dodać do gulaszu,
  6. podawać z kaszką kuskus.

Opis

Pyszne danie obiadowe, kuskus bardzo się w nim sprawdza

Podobne przepisy

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Risotto

Przepis
Łatwy Do 40 min
Risotto

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Pieczone skrzydełka faszerowane

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone skrzydełka faszerowane

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!