Gulasz z indyka z kaszką kuskus
m7
0
0 / 0
Pyszne danie obiadowe, kuskus bardzo się w nim sprawdza
18
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. curry
1 szcz. oregano
1 szcz. bazylia
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. papryka ostra
100 g fasolka szparagowa
0.50 szkl. koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. udo indycze
1 szt. papryka czerwona
0.50 szt. kalafior
1 szt. seler naciowy
2 szt. marchew
0.50 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. papryczka chili
1 szt. włoszczyzna
2 łyżka śmietana
Przygotowanie
Indyka z włoszczyzną ugotować w wodzie,
wyjąć, indyka wystudzić i pokroić
do wywaru dodać pokrojoną paprykę, marchew, seler i mięso,dodać groszek, fasolkę i kalafior podzielony na różyczki
dodać koncentrat (zostawić 1 łyżkę) i przyprawy,poddusić,
śmietanę wymieszać z resztą koncentratu i dodać do gulaszu,
podawać z kaszką kuskus.