Gulasz z indyka z kaszką kuskus

m7
Gulasz z indyka z kaszką kuskus

0

0 / 0

Pyszne danie obiadowe, kuskus bardzo się w nim sprawdza

18

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. curry

1 szczyp. oregano

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. papryka ostra

100 g fasolka szparagowa

0.50 szkl. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. udo indycze

1 szt. papryka czerwona

0.50 szt. kalafior

1 szt. seler naciowy

2 szt. marchew

0.50 szt. groszek zielony konserwowy

1 szt. papryczka chili

1 szt. włoszczyzna

2 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Indyka z włoszczyzną ugotować w wodzie,

2

wyjąć, indyka wystudzić i pokroić

3

do wywaru dodać pokrojoną paprykę, marchew, seler i mięso,dodać groszek, fasolkę i kalafior podzielony na różyczki

4

dodać koncentrat (zostawić 1 łyżkę) i przyprawy,poddusić,

5

śmietanę wymieszać z resztą koncentratu i dodać do gulaszu,

6

podawać z kaszką kuskus.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

452

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły