1

Składniki

1 Kilogram
Świeże grzyby
1 Szczypta
papryka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
papryka
4 Sztuki
pomidor
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
mąka
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno siekane grzyby smażyć, aż sos wyparuje, pomidory, papryki obrać i pokroić- podsmażyć na ostrym ogniu- krutko.
  2. Odstawić posypać mąką i dodawać powoli wody ( ma być gęste).
  3. Wszystko gotować 30 minut na wolnym ogniu, pod koniec dodać drobno krojony czosnek i przyprawy.

Opis

Dla miłośników grzybów :) potrawa może być robiona nie tylko z grzybami leśnymi ale i pieczarką. :)

Podobne przepisy

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Roladki z serem i papryka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!