Gulasz z grzybów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz z grzybów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976553831.jpeg&w=3840&q=75)
Dla miłośników grzybów. Potrawa może być robiona nie tylko z grzybami leśnymi, ale i pieczarką.
1
0 / 0
Dla miłośników grzybów. Potrawa może być robiona nie tylko z grzybami leśnymi, ale i pieczarką.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
3 łyżka olej
1 kg świeże grzyby
1 szczyp. papryka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. papryka
4 szt. pomidor
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno siekane grzyby smażyć, aż sos wyparuje, pomidory, papryki obrać i pokroić - podsmażyć na ostrym ogniu - krótko.
2
Odstawić posypać mąką i dodawać powoli wody (powinno być gęste).
3
Wszystko gotować 30 minut na wolnym ogniu, pod koniec dodać drobno krojony czosnek i przyprawy.