1

Składniki

1 Kilogram
Świeże grzyby
1 Szczypta
papryka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
papryka
4 Sztuki
pomidor
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
mąka
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno siekane grzyby smażyć, aż sos wyparuje, pomidory, papryki obrać i pokroić- podsmażyć na ostrym ogniu- krutko.
  2. Odstawić posypać mąką i dodawać powoli wody ( ma być gęste).
  3. Wszystko gotować 30 minut na wolnym ogniu, pod koniec dodać drobno krojony czosnek i przyprawy.

Opis

Dla miłośników grzybów :) potrawa może być robiona nie tylko z grzybami leśnymi ale i pieczarką. :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!