Gulasz z grzybów
m7
Dla miłośników grzybów. Potrawa może być robiona nie tylko z grzybami leśnymi, ale i pieczarką.
1
0 / 0
Dla miłośników grzybów. Potrawa może być robiona nie tylko z grzybami leśnymi, ale i pieczarką.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
3 łyżka olej
1 kg świeże grzyby
1 szcz. papryka
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 szt. papryka
4 szt. pomidor
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno siekane grzyby smażyć, aż sos wyparuje, pomidory, papryki obrać i pokroić - podsmażyć na ostrym ogniu - krótko.
2
Odstawić posypać mąką i dodawać powoli wody (powinno być gęste).
3
Wszystko gotować 30 minut na wolnym ogniu, pod koniec dodać drobno krojony czosnek i przyprawy.