Gulasz z grzybów

m7
Gulasz z grzybów

1

0 / 0

Dla miłośników grzybów. Potrawa może być robiona nie tylko z grzybami leśnymi, ale i pieczarką.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 łyżka olej

1 kg świeże grzyby

1 szczyp. papryka

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. papryka

4 szt. pomidor

2 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno siekane grzyby smażyć, aż sos wyparuje, pomidory, papryki obrać i pokroić - podsmażyć na ostrym ogniu - krótko.

2

Odstawić posypać mąką i dodawać powoli wody (powinno być gęste).

3

Wszystko gotować 30 minut na wolnym ogniu, pod koniec dodać drobno krojony czosnek i przyprawy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

432

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły