Gulasz z dynią – passata classica

maspexdigital
Gulasz z dynią – passata classica

0

0 / 0

Sprawdzony przepis na pyszny gulasz z dynią i mięsem wieprzowym (passata classica). Szybki i łatwy w przygotowaniu. Przygotuj passatę pomidorową, polędwice wieprzową, cebulę, czosnek, bulion warzywny Krakus, dynię, masło i ulubione przyprawy. Danie idealne na każdą okazję i porę dnia. Gulasz z dynią i mięsem wieprzowym świetnie sprawdza się jako obiad lub sycąca kolacja.

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. passata łowicz

500 g polędwica wieprzowa

1 szt. cebula czerwona

3 szt. ząbek czosnku

500 bulion warzywny krakus

500 g dynia

2 łyżka masło

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Pokrój mięso w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Obsmaż z każdej strony na maśle.

2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Zalej mięso bulionem i gotuj na średniej mocy kuchenki.

3

Gdy odparuje nadmiar wody i mięso będzie miękkie wlej passatę i dodaj pokrojoną w kostkę dynie. Gotuj przez około 15 - 20 minut, aż dynia będzie miękka.

4

Gulasz smakuje jeszcze lepiej po 1-2 dniach po przygotowaniu kiedy wszystkie smaki się połączą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

464

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły