Gulasz z dynią – passata classica
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Gulasz z dynią – passata classica](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975088728.jpeg&w=3840&q=75)
Sprawdzony przepis na pyszny gulasz z dynią i mięsem wieprzowym (passata classica). Szybki i łatwy w przygotowaniu. Przygotuj passatę pomidorową, polędwice wieprzową, cebulę, czosnek, bulion warzywny Krakus, dynię, masło i ulubione przyprawy. Danie idealne na każdą okazję i porę dnia. Gulasz z dynią i mięsem wieprzowym świetnie sprawdza się jako obiad lub sycąca kolacja.
0
0 / 0
Sprawdzony przepis na pyszny gulasz z dynią i mięsem wieprzowym (passata classica). Szybki i łatwy w przygotowaniu. Przygotuj passatę pomidorową, polędwice wieprzową, cebulę, czosnek, bulion warzywny Krakus, dynię, masło i ulubione przyprawy. Danie idealne na każdą okazję i porę dnia. Gulasz z dynią i mięsem wieprzowym świetnie sprawdza się jako obiad lub sycąca kolacja.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. passata łowicz
500 g polędwica wieprzowa
1 szt. cebula czerwona
3 szt. ząbek czosnku
500 bulion warzywny krakus
500 g dynia
2 łyżka masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Pokrój mięso w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Obsmaż z każdej strony na maśle.
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Zalej mięso bulionem i gotuj na średniej mocy kuchenki.
Gdy odparuje nadmiar wody i mięso będzie miękkie wlej passatę i dodaj pokrojoną w kostkę dynie. Gotuj przez około 15 - 20 minut, aż dynia będzie miękka.
Gulasz smakuje jeszcze lepiej po 1-2 dniach po przygotowaniu kiedy wszystkie smaki się połączą.