Gulasz z dynią – passata classica
maspexdigital
0
0 / 0
Sprawdzony przepis na pyszny gulasz z dynią i mięsem wieprzowym (passata classica). Szybki i łatwy w przygotowaniu. Przygotuj passatę pomidorową, polędwice wieprzową, cebulę, czosnek, bulion warzywny Krakus, dynię, masło i ulubione przyprawy. Danie idealne na każdą okazję i porę dnia. Gulasz z dynią i mięsem wieprzowym świetnie sprawdza się jako obiad lub sycąca kolacja.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. passata łowicz
500 g polędwica wieprzowa
1 szt. cebula czerwona
3 szt. ząbek czosnku
500 bulion warzywny krakus
500 g dynia
2 łyżka masło
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Pokrój mięso w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Obsmaż z każdej strony na maśle.
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Zalej mięso bulionem i gotuj na średniej mocy kuchenki.
Gdy odparuje nadmiar wody i mięso będzie miękkie wlej passatę i dodaj pokrojoną w kostkę dynie. Gotuj przez około 15 - 20 minut, aż dynia będzie miękka.
Gulasz smakuje jeszcze lepiej po 1-2 dniach po przygotowaniu kiedy wszystkie smaki się połączą.