0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Passata Łowicz
500 Gramów
Polędwica wieprzowa
1 Sztuka
cebula czerwona
3 Sztuki
ząbek czosnku
500 Mililitrów
ingridient
bulion warzywny Krakus
500 Gramów
Dynia
2 Łyżki
masło
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokrój mięso w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Obsmaż z każdej strony na maśle.
  2. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Zalej mięso bulionem i gotuj na średniej mocy kuchenki.
  3. Gdy odparuje nadmiar wody i mięso będzie miękkie wlej passatę i dodaj pokrojoną w kostkę dynie. Gotuj przez około 15 - 20 minut, aż dynia będzie miękka.
  4. Gulasz smakuje jeszcze lepiej po 1-2 dniach po przygotowaniu kiedy wszystkie smaki się połączą.

Opis

Sprawdzony przepis na pyszny gulasz z dynią i mięsem wieprzowym (passata classica). Szybki i łatwy w przygotowaniu. Przygotuj passatę pomidorową, polędwice wieprzową, cebulę, czosnek, bulion warzywny Krakus, dynię, masło i ulubione przyprawy. Danie idealne na każdą okazję i porę dnia. Gulasz z dynią i mięsem wieprzowym świetnie sprawdza się jako obiad lub sycąca kolacja.

Podobne przepisy

Lazania z cukinią i mięsem wołowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lazania z cukinią i mięsem wołowym

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Mięsne pulpeciki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Penne z gulaszem z indyka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!