Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Gulasz z dynią i ciecierzycą to smaczne i aromatyczne danie, które nasyci i rozgrzeje, szczególnie w chłodne dni. To świetny wybór na jesienny obiad, kiedy dynia jest w sezonie. To warzywo o licznych wartościach odżywczych — zawiera dużo witaminy A, która wspiera zdrowie oczu oraz witaminę C, która wzmacnia układ odpornościowy. Gulasz możesz serwować samodzielnie, a także z dodatkiem posiekanej natki pietruszki lub świeżego chleba. Życzymy smacznego!
500 | Gramów | ||
1 | Sztuka | ||
2 | Ząbki |
czosnek
|
|
1 | Sztuka |
Mała dynia
|
|
1 | Puszka |
Ciecierzyca
|
|
2 | Sztuki |
papryka czerwona
|
|
2 | Łyżki |
oliwa z oliwek
|
|
2 | Łyżeczki |
Papryka słodka mielona
|
|
1 | Łyżeczka |
mielony kumin
|
|
1 | Łyżeczka |
papryka ostra
|
|
400 | Mililitrów |
Bulion wołowy
|
|
1 | Szczypta |
Sól i pieprz do smaku
|
|
1 | Garść |
Posiekana natka pietruszki
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |