Gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka

maspexdigital
Gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka

0

0 / 0

Szybkie danie w mniej niż godzinę. Przepis na gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka na pewno sprawdzi się na każdym rodzinnym obiedzie. Użyj sosu uniwersalnego Łowicz, by nadać mu aromatu i wzbogacić smak potrawy. Przygotuj mięso i paprykę, podsmaż je osobno, następnie połącz i zalej sosem. Duś przez 15 minut, podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka gotowy!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz

300 g udziec z indyka

1 szt. papryka czerwona

1 łyżka sól, pieprz

1 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Mięso z indyka pokrój w większe kawałki i przypraw.

2

Paprykę obierz i pokrój w paski.

3

Osobno podsmaż mięso i paprykę.

4

Do usmażonego mięsa dodaj paprykę, całość zalej sosem.

5

Duś pod przykryciem przez ok. 15 minut aż mięso stanie się miękkie.

6

Podawaj z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

211

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły