Gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka
maspexdigital
Szybkie danie w mniej niż godzinę. Przepis na gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka na pewno sprawdzi się na każdym rodzinnym obiedzie. Użyj sosu uniwersalnego Łowicz, by nadać mu aromatu i wzbogacić smak potrawy. Przygotuj mięso i paprykę, podsmaż je osobno, następnie połącz i zalej sosem. Duś przez 15 minut, podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka gotowy!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
211
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie danie w mniej niż godzinę. Przepis na gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka na pewno sprawdzi się na każdym rodzinnym obiedzie. Użyj sosu uniwersalnego Łowicz, by nadać mu aromatu i wzbogacić smak potrawy. Przygotuj mięso i paprykę, podsmaż je osobno, następnie połącz i zalej sosem. Duś przez 15 minut, podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Gulasz z czerwoną papryką i mięsem z indyka gotowy!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz
300 g udziec z indyka
1 szt. papryka czerwona
1 łyżka sól, pieprz
1 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
Mięso z indyka pokrój w większe kawałki i przypraw.
Paprykę obierz i pokrój w paski.
Osobno podsmaż mięso i paprykę.
Do usmażonego mięsa dodaj paprykę, całość zalej sosem.
Duś pod przykryciem przez ok. 15 minut aż mięso stanie się miękkie.
Podawaj z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
211
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.