Gulasz z batatów z masłem orzechowym

kontakt_2
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

2

0 / 0

Wegetariańskie jedzenie nie musi być nudne! Wręcz przeciwnie – może zaspokoić nawet najbardziej zdeklarowanego mięsożercę. Poznaj gulasz z batatów z zaskakującym dodatkiem masła orzechowego i pomidorów, doprawiony papryką i pieprzem.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. batat

1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz

1 szkl. bulion warzywny

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. marchewka

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka słodka papryka w proszku

2 łyżecz. masło orzechowe

2 łyżecz. oliwa z oliwek

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Na rozgrzanej oliwce zeszklić cebulę, po chwili dodać sprasowany czosnek i podsmażyć.

2

Batata obrać i pokroić w kostkę, a marchewkę w krążki, przełożyć na patelnię z cebulą, wymieszać.

3

Dodać pomidory, ketchup, doprawić słodka papryką i podlać bulionem. Gotować do miękkości ziemniaków.

4

Na koniec dodać masło orzechowe. Doprawić solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

428

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły