1

Składniki

500 Mililitrów
bulion
400 Gramów
Wołowina chuda
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Papryczka ostra chili
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na oleju. Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką.
  2. Gdy cebula się zezłoci wrzucamy wołowinę i smażymy z każdej strony.
  3. Gdy wołowina się zarumieni zalewamy ją rosołem z kostki, dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Przykrywamy i dusimy, aż wołowina będzie miękka, a sos zgęstnieje.
  4. Doskonale smakuje z kaszą jęczmienną.

Opis

Danie, którego sekretem jest pyszny sos.

Podobne przepisy

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!