Gulasz wołowy z nutką chili
m7
Danie, którego sekretem jest pyszny sos.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
274
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Danie, którego sekretem jest pyszny sos.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
500 bulion drobiowy
400 g wołowina chuda
1 szt. cebula
1 szt. papryczka ostra chili
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na oleju. Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką.
Gdy cebula się zezłoci wrzucamy wołowinę i smażymy z każdej strony.
Gdy wołowina się zarumieni zalewamy ją rosołem z kostki, dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Przykrywamy i dusimy, aż wołowina będzie miękka, a sos zgęstnieje.
Doskonale smakuje z kaszą jęczmienną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
274
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.