Gulasz wołowy z nutką chili
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz wołowy z nutką chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975926824.jpeg&w=3840&q=75)
Danie, którego sekretem jest pyszny sos.
1
0 / 0
Danie, którego sekretem jest pyszny sos.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
500 bulion drobiowy
400 g wołowina chuda
1 szt. cebula
1 szt. papryczka ostra chili
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na oleju. Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką.
2
Gdy cebula się zezłoci wrzucamy wołowinę i smażymy z każdej strony.
3
Gdy wołowina się zarumieni zalewamy ją rosołem z kostki, dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Przykrywamy i dusimy, aż wołowina będzie miękka, a sos zgęstnieje.
4
Doskonale smakuje z kaszą jęczmienną.