Gulasz wołowy z nutką chili

m7
Gulasz wołowy z nutką chili

1

0 / 0

Danie, którego sekretem jest pyszny sos.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 bulion drobiowy

400 g wołowina chuda

1 szt. cebula

1 szt. papryczka ostra chili

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na oleju. Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką.

2

Gdy cebula się zezłoci wrzucamy wołowinę i smażymy z każdej strony.

3

Gdy wołowina się zarumieni zalewamy ją rosołem z kostki, dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Przykrywamy i dusimy, aż wołowina będzie miękka, a sos zgęstnieje.

4

Doskonale smakuje z kaszą jęczmienną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

274

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły