1

Składniki

500 Mililitrów
bulion
400 Gramów
Wołowina chuda
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Papryczka ostra chili
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na oleju. Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką.
  2. Gdy cebula się zezłoci wrzucamy wołowinę i smażymy z każdej strony.
  3. Gdy wołowina się zarumieni zalewamy ją rosołem z kostki, dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Przykrywamy i dusimy, aż wołowina będzie miękka, a sos zgęstnieje.
  4. Doskonale smakuje z kaszą jęczmienną.

Opis

Danie, którego sekretem jest pyszny sos.

Podobne przepisy

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!