Example thumb
1

Składniki

500 Mililitrów
bulion
400 Gramów
Wołowina chuda
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Papryczka ostra chili
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na oleju. Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką.
  2. Gdy cebula się zezłoci wrzucamy wołowinę i smażymy z każdej strony.
  3. Gdy wołowina się zarumieni zalewamy ją rosołem z kostki, dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Przykrywamy i dusimy, aż wołowina będzie miękka, a sos zgęstnieje.
  4. Doskonale smakuje z kaszą jęczmienną.

Opis

Danie, którego sekretem jest pyszny sos.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!