Gulasz wołowy

maspexdigital
Gulasz wołowy

0

3 / 1

13

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g kasza gryczana palona

500 g przecier pomidorowy łowicz

100 koncentrat bulionu warzywnego krakus

300 g udziec wołowy

2 szt. marchew

1 szt. cebula

6 szt. liść laurowy

200 g pieczarki

3 łyżka olej

1 łyżka cukier

0.30 pęcz. nać pietruszki

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu

2

Mięso wołowe pokrój w cienkie paski. Następnie przesmaż je z posiekaną w kostkę cebulą i pieczarkami na oleju przez 5 minut

3

Do garnka włóż pokrojoną w talarki marchewkę, posiekany czosnek, liść laurowy i rozmaryn. Dodaj Koncentrat bulionu warzywnego Krakus (przygotowanie bulionu przy użyciu Koncentratu bulionu Krakus zgodnie z informacją na etykiecie ), Przecier pomidorowy Łowicz oraz składniki z patelni

4

Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu aż mięso będzie delikatne i miękkie

5

Podawaj z wcześniej ugotowaną kaszą gryczaną i natką pietruszki

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły