0
Średnia: 3 (głosów: 1)

Składniki

400 Gramów
Kasza gryczana palona
500 Gramów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
100 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus
300 Gramów
Udziec wołowy
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
2 Ząbki
czosnek
6 Sztuk
liść laurowy
2 Gałązki
rozmaryn
200 Gramów
pieczarki
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
cukier
0.3 Pęczka
nać pietruszki
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Mięso wołowe pokrój w cienkie paski. Następnie przesmaż je z posiekaną w kostkę cebulą i pieczarkami na oleju przez 5 minut
  3. Do garnka włóż pokrojoną w talarki marchewkę, posiekany czosnek, liść laurowy i rozmaryn. Dodaj Koncentrat bulionu warzywnego Krakus (przygotowanie bulionu przy użyciu Koncentratu bulionu Krakus zgodnie z informacją na etykiecie ), Przecier pomidorowy Łowicz oraz składniki z patelni
  4. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu aż mięso będzie delikatne i miękkie
  5. Podawaj z wcześniej ugotowaną kaszą gryczaną i natką pietruszki

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!