Gulasz wołowy
maspexdigital
0
3 / 1
13
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g kasza gryczana palona
500 g przecier pomidorowy łowicz
100 koncentrat bulionu warzywnego krakus
300 g udziec wołowy
2 szt. marchew
1 szt. cebula
6 szt. liść laurowy
200 g pieczarki
3 łyżka olej
1 łyżka cukier
0.30 pęcz. nać pietruszki
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
Przygotowanie
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Mięso wołowe pokrój w cienkie paski. Następnie przesmaż je z posiekaną w kostkę cebulą i pieczarkami na oleju przez 5 minut
Do garnka włóż pokrojoną w talarki marchewkę, posiekany czosnek, liść laurowy i rozmaryn. Dodaj Koncentrat bulionu warzywnego Krakus (przygotowanie bulionu przy użyciu Koncentratu bulionu Krakus zgodnie z informacją na etykiecie ), Przecier pomidorowy Łowicz oraz składniki z patelni
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, gotuj na małym ogniu aż mięso będzie delikatne i miękkie
Podawaj z wcześniej ugotowaną kaszą gryczaną i natką pietruszki