Example thumb
2

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Łyżeczka
oregano
300 Gramów
Polędwica wieprzowa
1 Szklanka
bulion drobiowy
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
czosnek
6 Sztuk
Pomidory
1 Sztuka
papryka
3 Łyżki
oliwa
200 Gramów
makaron spaghetti Lubella
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki
  2. Pomidory zalać wrzątkiem i obrać ze skóry, następnie w całości dodać do mięsa, zalać bulionem, dodać paprykę i dusić przez 40 minut.
  3. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i połączyć z gulaszem.
  4. Polędwice oczyścić i pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm, oprószyć solą i pieprzem otoczyć w mące i podsmażyć na mocnym ogniu Cebulę pokroić w piórka, posiekać czosnek i dodać do mięsa, całość smażyć aż do skarmelizowania cebuli.

Opis

Proste, a jednocześnie wykwintne danie obiadowe inspirowane kuchnią toskańską

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!