Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

goodfoodlover
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

2

0 / 0

Proste i jednocześnie wykwintne danie obiadowe inspirowane kuchnią toskańską - gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti. Poznawaj najróżniejsze kuchnie świata dzięki naszym sprawdzonym przepisom! Smacznego!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. oregano

300 g polędwica wieprzowa

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. bulion drobiowy

2 szt. cebula

4 szt. czosnek

6 szt. pomidory

1 szt. papryka

3 łyżka oliwa

200 g makaron spaghetti lubella

Przygotowanie


1

Przygotuj składniki

2

Pomidory zalać wrzątkiem i obrać ze skóry, następnie w całości dodać do mięsa, zalać bulionem, dodać paprykę i dusić przez 40 minut.

3

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i połączyć z gulaszem.

4

Polędwice oczyścić i pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm, oprószyć solą i pieprzem otoczyć w mące i podsmażyć na mocnym ogniu Cebulę pokroić w piórka, posiekać czosnek i dodać do mięsa, całość smażyć aż do skarmelizowania cebuli.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1201

kcal

Białka

68

gram

Węglowodany

168

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły