Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti
goodfoodlover
Proste i jednocześnie wykwintne danie obiadowe inspirowane kuchnią toskańską - gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti. Poznawaj najróżniejsze kuchnie świata dzięki naszym sprawdzonym przepisom! Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1201
kcal
Białka
68
gram
Węglowodany
168
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Proste i jednocześnie wykwintne danie obiadowe inspirowane kuchnią toskańską - gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti. Poznawaj najróżniejsze kuchnie świata dzięki naszym sprawdzonym przepisom! Smacznego!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. oregano
300 g polędwica wieprzowa
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. bulion drobiowy
2 szt. cebula
4 szt. czosnek
6 szt. pomidory
1 szt. papryka
3 łyżka oliwa
200 g makaron spaghetti lubella
Przygotowanie
Przygotuj składniki
Pomidory zalać wrzątkiem i obrać ze skóry, następnie w całości dodać do mięsa, zalać bulionem, dodać paprykę i dusić przez 40 minut.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i połączyć z gulaszem.
Polędwice oczyścić i pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm, oprószyć solą i pieprzem otoczyć w mące i podsmażyć na mocnym ogniu Cebulę pokroić w piórka, posiekać czosnek i dodać do mięsa, całość smażyć aż do skarmelizowania cebuli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1201
kcal
Białka
68
gram
Węglowodany
168
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.