Gulasz wieprzowy z marchewką

lubella
Gulasz wieprzowy z marchewką

0

0 / 0

Sycący gulasz z dodatkiem marchewki podany z makaronem sprawdzi się świetnie na rodzinny obiad. Wystarczy godzina, by cieszyć się smacznym daniem.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron lubella mini pióra

500 g mięso wieprzowe gulaszowe

700 woda

2 szt. marchewka

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżka zioła prowansalskie

1 szt. listek laurowy

3 szt. ziele angielskie

2 łyżka olej

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Mięso posypać ziołami prowansalskimi oraz mąką ziemniaczaną i podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą i sprasowanym czosnkiem.

2

Kiedy mięso będzie już zrumienione, to dodać marchewkę obraną i pokrojoną w grubsze krążki, wlać wodę, dorzucić listek laurowy, ziele oraz sól i pieprz i dusić pod przykryciem 45 minut.

3

Podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

539

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły