Gulasz wieprzowy z marchewką
lubella
0
0 / 0
Sycący gulasz z dodatkiem marchewki podany z makaronem sprawdzi się świetnie na rodzinny obiad. Wystarczy godzina, by cieszyć się smacznym daniem.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron lubella mini pióra
500 g mięso wieprzowe gulaszowe
700 woda
2 szt. marchewka
1 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
2 łyżka mąka ziemniaczana
1 łyżka zioła prowansalskie
1 szt. listek laurowy
3 szt. ziele angielskie
2 łyżka olej
2 szcz. sól
2 szcz. pieprz
Przygotowanie
Mięso posypać ziołami prowansalskimi oraz mąką ziemniaczaną i podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą i sprasowanym czosnkiem.
Kiedy mięso będzie już zrumienione, to dodać marchewkę obraną i pokrojoną w grubsze krążki, wlać wodę, dorzucić listek laurowy, ziele oraz sól i pieprz i dusić pod przykryciem 45 minut.
Podawać z makaronem.