Gulasz wieprzowy z makaronem
bartek
Gulasz z szynki marynowanej w jogurcie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
190
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gulasz z szynki marynowanej w jogurcie.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
60 porcji
Składniki
1 łyżecz. curry
1 łyżecz. sól, pieprz
0.50 szkl. jogurt naturalny
0.50 szt. szynka wieprzowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
4 łyżka olej
300 dag. makaron tagliatelle
Przygotowanie
Mięso myjemy, kroimy w kostkę zalewamy jogurtem, odstawić na 3 godziny.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, dodajemy pomidory i koncentrat, gotujemy.
Dodajemy mięso z jogurtem zagotowujemy, dusimy pod przykryciem 35 minut.
Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze 15 minut na wolnym ogniu.
Na koniec doprawiamy do smaku curry i chili.
Podajemy z tagliatelle.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
190
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.