Gulasz wieprzowy z makaronem

bartek
Gulasz wieprzowy z makaronem

0

0 / 0

Gulasz z szynki marynowanej w jogurcie.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


60 porcji

Składniki

1 łyżecz. curry

1 łyżecz. sól, pieprz

0.50 szkl. jogurt naturalny

0.50 szt. szynka wieprzowa

1 szt. papryka czerwona

1 szt. pomidory krojone łowicz

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

4 łyżka olej

300 dag. makaron tagliatelle

Przygotowanie


1

Mięso myjemy, kroimy w kostkę zalewamy jogurtem, odstawić na 3 godziny.

2

Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, dodajemy pomidory i koncentrat, gotujemy.

3

Dodajemy mięso z jogurtem zagotowujemy, dusimy pod przykryciem 35 minut.

4

Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze 15 minut na wolnym ogniu.

5

Na koniec doprawiamy do smaku curry i chili.

6

Podajemy z tagliatelle.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

190

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły