Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2903-1702057658340.jpeg&w=3840&q=75)
bardzo aromatyczny
0
0 / 0
bardzo aromatyczny
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. kminek
1 łyżecz. cząber
500 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
2 łyżka smalec
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka sos sojowy
50 dag. wieprzowina łopatka
0.50 łyżecz. pieprz ziołowy
0.50 kostka kostka warzywna
Przygotowanie
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia.
Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień.
Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.