Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

m7
Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

0

0 / 0

bardzo aromatyczny

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 łyżecz. kminek

1 łyżecz. cząber

500 g przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

2 łyżka smalec

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka sos sojowy

50 dag. wieprzowina łopatka

0.50 łyżecz. pieprz ziołowy

0.50 kostka kostka warzywna

Przygotowanie


1

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy.

2

Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia.

3

Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień.

4

Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

501

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły