Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem
m7
bardzo aromatyczny
0
0 / 0
bardzo aromatyczny
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szcz. sól
1 łyżeczka papryka czerwona słodka
1 łyżeczka kminek
1 łyżeczka cząber
500 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
2 łyżka smalec
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka sos sojowy
50 dek. wieprzowina łopatka
0.50 łyżeczka pieprz ziołowy
0.50 kost. kostka warzywna
Przygotowanie
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia.
Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień.
Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.