Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

m7

bardzo aromatyczny
Wartości odżywcze na porcję
Energia
501
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
bardzo aromatyczny
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. kminek
1 łyżecz. cząber
500 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
2 łyżka smalec
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka sos sojowy
50 dag. wieprzowina łopatka
0.50 łyżecz. pieprz ziołowy
0.50 kostka kostka warzywna
Przygotowanie
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia.
Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień.
Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
501
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.