Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

m7
Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

0

0 / 0

bardzo aromatyczny

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szcz. sól

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

1 łyżeczka kminek

1 łyżeczka cząber

500 g przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

2 łyżka smalec

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka sos sojowy

50 dek. wieprzowina łopatka

0.50 łyżeczka pieprz ziołowy

0.50 kost. kostka warzywna

Przygotowanie


1

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy.

2

Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia.

3

Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień.

4

Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły