Gulasz wieprzowy po węgiersku
m7
Idealny do placka po węgiersku, czyli polewamy sosem placka ziemniaczanego. Podajemy z surówką z białej i czerwonej kapusty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
862
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Idealny do placka po węgiersku, czyli polewamy sosem placka ziemniaczanego. Podajemy z surówką z białej i czerwonej kapusty.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
4 szt. papryka
4 szt. ziemniaki
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka nać pietruszki
2 łyżka olej
80 dag. wieprzowina łopatka
1 szczyp. kminek
1 szczyp. mielona papryka
1 szczyp. pieprz
1 l bulion drobiowy
0.15 l śmietana 12%
Przygotowanie
Na oleju zrumień pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodaj pokrojone w paski papryki. Smaż 3 min. Oprósz mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
Wlej bulion, duś 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włóż pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.
Gotuj na małym ogniu 10 min. Dodaj koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszaj, gotuj gulasz jeszcze chwilę.
Posyp zieleniną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
862
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.