Gulasz wieprzowy po węgiersku

m7
Gulasz wieprzowy po węgiersku

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealny do placka po węgiersku, czyli polewamy sosem placka ziemniaczanego. Podajemy z surówką z białej i czerwonej kapusty.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

4 szt. papryka

4 szt. ziemniaki

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka nać pietruszki

2 łyżka olej

80 dag. wieprzowina łopatka

1 szczyp. kminek

1 szczyp. mielona papryka

1 szczyp. pieprz

1 l bulion drobiowy

0.15 l śmietana 12%

Przygotowanie


Na oleju zrumień pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodaj pokrojone w paski papryki. Smaż 3 min. Oprósz mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.

Wlej bulion, duś 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włóż pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.

Gotuj na małym ogniu 10 min. Dodaj koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszaj, gotuj gulasz jeszcze chwilę.

Posyp zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

862

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły