Gulasz wieprzowy po węgiersku

m7
Gulasz wieprzowy po węgiersku

1

0 / 0

Idealny do placka po węgiersku, czyli polewamy sosem placka ziemniaczanego. Podajemy z surówką z białej i czerwonej kapusty.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

4 szt. papryka

4 szt. ziemniaki

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka nać pietruszki

2 łyżka olej

80 dag. wieprzowina łopatka

1 szczyp. kminek

1 szczyp. mielona papryka

1 szczyp. pieprz

1 l bulion drobiowy

0.15 l śmietana 12%

Przygotowanie


1

Na oleju zrumień pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodaj pokrojone w paski papryki. Smaż 3 min. Oprósz mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.

2

Wlej bulion, duś 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włóż pokrojone w sporą kostkę ziemniaki.

3

Gotuj na małym ogniu 10 min. Dodaj koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszaj, gotuj gulasz jeszcze chwilę.

4

Posyp zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

862

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły