Gulasz wieprzowy na koncentracie pomidorowym
m7
przepis od znajomego wielbiciela gulaszy
0
0 / 0
przepis od znajomego wielbiciela gulaszy
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 bulion warzywny
1 szt. cebula
1 łyżka przyprawa do mięsa
1 łyżka olej roślinny
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
60 dek. mięso wieprzowe
Przygotowanie
1
Mięso i cebulę kroimy w kosteczkę. Mięso dokładnie obtaczamy w przyprawie prymat i razem z cebulą smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Zmniejszamy ogień, dolewamy bulion wymieszany z koncentratem i dusimy, aż większość płynu wyparuje i sos się zagęści. Wybornie smakuje z kaszą jęczmienną i ogórkami kiszonymi.