Gulasz wieprzowy

m7
Gulasz wieprzowy

2

3.8 / 52

Tradycyjny przepis na gulasz wieprzowy, do którego pasują ziemniaki, jak i kasza.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg mięso szynki wieprzowej

1 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. majeranek

0.50 łyżecz. pieprz

3 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżecz. olej

3 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 szt. liść laurowy

0.25 szt. por

0.50 szt. marchew

1 łyżka przyprawa typu vegeta

1 łyżka mąka pszenna

Przygotowanie


1

Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania).

2

Cebulę pokroić, zeszklić na patelni, przełożyć na talerzyk.

3

Na tej samej patelni, obsmażyć mięso na złoty kolor.

4

Dodać, cebulę, pokrojoną marchewkę, cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą (wody ma być tyle żeby przykryć mięso).

5

Dusić 15 min. na małym ogniu pod przykryciem.

6

Po tym czasie, dodać vegetę, listek, pieprz, paprykę oraz zmiażdżony czosnek, majeranek oraz koncentrat pomidorowy.

7

Dusić aż mięso będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało).

8

Na końcu dodać łyżkę mąki ,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotować jeszcze około 5 min.

9

Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły