Gulasz wieprzowy

m7
Gulasz wieprzowy

0

0 / 0

Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

400 g mięso gulaszowe

1 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Mięso oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso i smażyć na złoty kolor. Przełożyć mięso do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, dusić do miękkości. Cebulę obrać pokroić, przesmażyć na tłuszczu, dodać do gulaszu, wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

185

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły