0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
400 Gramów
Mięso gulaszowe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
2 Łyżki
mąka
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso i smażyć na złoty kolor. Przełożyć mięso do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, dusić do miękkości. Cebulę obrać pokroić, przesmażyć na tłuszczu, dodać do gulaszu, wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.

Opis

Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!