Gulasz wieprzowy
m7
Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.
0
0 / 0
Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
400 g mięso gulaszowe
1 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
1
Mięso oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso i smażyć na złoty kolor. Przełożyć mięso do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, dusić do miękkości. Cebulę obrać pokroić, przesmażyć na tłuszczu, dodać do gulaszu, wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.