Gulasz wieprzowy

m7

Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
185
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
400 g mięso gulaszowe
1 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
Mięso oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso i smażyć na złoty kolor. Przełożyć mięso do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, dusić do miękkości. Cebulę obrać pokroić, przesmażyć na tłuszczu, dodać do gulaszu, wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
185
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.