0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
400 Gramów
Mięso gulaszowe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
2 Łyżki
mąka
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso i smażyć na złoty kolor. Przełożyć mięso do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, dusić do miękkości. Cebulę obrać pokroić, przesmażyć na tłuszczu, dodać do gulaszu, wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.

Opis

Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Schab z pieczarkami i cebulą

Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!