0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
400 Gramów
Mięso gulaszowe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
2 Łyżki
mąka
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso i smażyć na złoty kolor. Przełożyć mięso do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, dusić do miękkości. Cebulę obrać pokroić, przesmażyć na tłuszczu, dodać do gulaszu, wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.

Opis

Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!