Gulasz wieprzowy

m7
Gulasz wieprzowy

0

0 / 0

Taki gulasz najlepiej smakuję z kluskami śląskimi.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

400 g mięso gulaszowe

1 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Mięso oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć mięso i smażyć na złoty kolor. Przełożyć mięso do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, dusić do miękkości. Cebulę obrać pokroić, przesmażyć na tłuszczu, dodać do gulaszu, wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły